Je eetgewoontes zullen – wanneer je het laag-FODMAP dieet gaat doen – aangepast worden. Maat dat wil niet zeggen dat je niets meer mag eten! Er blijft voldoende over om lekker en gezond te eten.

De grootste boosdoeners in kant-en-klaar producten zijn smaakstoffen. Vaak worden daar knoflook, ui, honing en fructose voor gebruikt. Deze hoeven niet apart vermeld te worden op het etiket, zoals bijvoorbeeld de allergenen die er wel verplicht op moeten staan. Je moet dus zelf heel goed opletten!

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang overzichtslijstjes met hoge- en lage FODMAP producten! Niet iedereen heeft last van dezelfde FODMAP’s. De FODMAP’s bestaan uit een aantal groepen; het kan best zo zijn dat je geen last hebt van de fructanen maar wel van de polyolen en lactose. Om daar achter te komen is een eliminatie- herintroductie (provocatie) dieet zoals wij die aanbieden in onze cursus zeer geschikt. Je test daarbij één voor één de verschillende groepen.