Tomatensoep

Tomatensoep (8 personen)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
3 kg verse trostomaten
Olijfolie
2 preien in ringetjes (alleen het groene deel)
1 rode peper in kleine stukjes
Verse tijm
Zout en peper
Lactosevrije slagroom (pakje)
Paar blaadjes basilicum

Bereidingswijze
1. Snijd de kroontjes uit de tomaten en halveer ze.
2. Verhit de olie in een grote pan. Doe de prei en peper in de pan en fruit deze even aan.
3. Voeg de tomaten en de tijm toe en schep het even om. Voeg ongeveer 50 ml water toe en breng het aan de kook.
4. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten garen. Af en toe even doorroeren om aanbakken te voorkomen.
5. Wanneer de tomaten gaar zijn kan je de soep pureren met een staafmixer. De soep kan je daarna op smaak brengen met zout en peper.
6. Bij het serveren kan je een wolkje room en de basilicum erbij doen.

Tip: afhankelijk van het seizoen kan je de soep warm, koud of lauw serveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *