Even voorstellen:

Marloes Collins, directeur AllergiePlatform

In 2003 heeft Marloes Allergieplatform.nl opgericht om kennis te delen over allergie en overgevoeligheid. Ze doet dat onder andere door het uitgeven van boeken, het ontwikkelen van zelfzorgprogramma’s en beurzen en nascholingen voor zowel consumenten als professionals. Deze website, Fodmap-dieet.nl, is onderdeel van Allergieplatform.

Marieke van de Pavert, blogteam-manager en moderator bij AllergiePlatform

In 2008 ben ik -tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek- bij AllergiePlatform.nl begonnen als stagiair en aangebleven als allround medewerker. Heden vervul ik, naast mijn werkzaamheden als diëtist in de 1e lijn, een ondersteunende functie bij (product)ontwikkeling en het organiseren van materialen, nascholingen en beurzen van AllergiePlatform. Wegens diverse intoleranties(PDS) en (inhalatie)allergieën ben ik niet alleen zorgprofessional maar ook ervaringsdeskundige binnen mijn vakgebied.

Het Blogteam:

Hoi! Ik ben Karlijn, ik ben 25 jaar en ik werk als online marketeer / SEO specialist. Ik ben gek op reizen en op alles dat met eten te maken heeft. Ik kreeg vijf jaar geleden de diagnose PDS en ik ben 2.5 jaar geleden gestart met het FODMAP dieet. Inmiddels volg ik nog steeds een aangepaste versie van het dieet. Inmiddels weet ik een stuk beter welke FODMAPs mij klachten geven en tegen welke dingen ik wel kan, dus dat heeft het eten voor mij een stuk makkelijker gemaakt. Toen ik net begon met dit dieet kon ik maar moeilijk recepten vinden die low FODMAP waren en daarom besloot ik mijn eigen blog te beginnen. Op mijn blog deel ik low FODMAP recepten en lifestyle artikelen. Mijn blog is voor mij de manier om mijn liefde voor eten en koken en mijn passie voor online marketing te combineren en is inmiddels uitgegroeid tot een van mijn grootste hobby’s. Ik vind het super belangrijk dat iedereen van eten kan genieten, ook met intoleranties en allergieën!

Hallo allemaal, als lid van het blogteam zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Michelle, 27 jaar en samenwonend met mijn vriend in Delft.  Tijdens mijn opleiding tot HBO verpleegkunde ben ik in 2010 gestart met werken in het ziekenhuis en hier werk ik nog steeds. Inmiddels al enige tijd als CCU verpleegkundige. Naar aanleiding van mijn werkervaring snap ik goed dat je je wellicht afvraagt waarom ik deel ga uitmaken van het blogteam. Ik houd enorm van lekker eten en het liefst buiten de deur. In het verleden at ik letterlijk alles door elkaar zonder dat ik er ook maar iets last van kreeg. Halverwege 2016 begonnen mijn darmen echter met protest voeren, het leek wel of ik niets meer kon verdragen. Maanden verbeterde het niet, waardoor meerdere onderzoeken en ziekenhuisbezoekjes volgden. Samenvattend kwam hier uit: PDS, regelmaat, medicatie en fodmap. Gelukkig niets ernstigs maar wel iets waar je even je weg in moet vinden. Helemaal als je leven alles behalve regelmatig is. Mijn interesse voor voeding en de effecten hiervan op ons lichaam is altijd groot geweest. Door het lezen van o.a. vele artikelen en diverse werkervaringen is mijn kennis hierover toegenomen. De PDS en het Fodmap dieet hebben mij mogelijkheid geboden om mijn kennis en eigen ervaringen te delen. In dit geval dus door middel van blogs! Ik kijk er erg naar uit.

 

Ik ben Robin van den Brink, 26 jaar en geboren en getogen in Veenendaal.
Vanaf mijn puberteit heb ik veel last van buikklachten en al gauw kwam de diagnose PDS.
Ik heb van alles geprobeerd en gedaan om de pijn te verminderen maar niets leek te werken.
Uiteindelijk zelf de huisarts gevraagd of ik het FODMAP dieet mocht doen. Ik had namelijk nog niet veel met voeding geprobeerd omdat ik niet wist waar ik moest beginnen. In het ziekenhuis bleek ik geschikt voor dit dieet en heb ik hem onder begeleiding van een diëtiste goed afgerond. Ik ben een stuk meer te weten te komen over mijn buik en heb hierdoor veel minder klachten. Ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven, en ben erg enthousiast over dit dieet dus ik zou graag anderen willen inspireren. Dat ik dus mag bloggen voor AllergiePlatform en Fodmap-dieet vind ik erg leuk! Ik ben ook te volgen op instagram @Roobje91 voor meer over het FODMAP dieet.

Ik ben Natasja, 30 jaar en ben opgegroeid in ‘s-Hertogenbosch, Noord Brabant. Toen ik 27 was ben ik in mijn eentje geëmigreerd naar Lissabon. Ik ben daar fulltime werkzaam als supervisor in een contactcenter, voor een fashion webshop.
Al sinds ik me kan herinneren krijg ik last van mijn buik wanneer ik iets spannend vind. Sinds ik in Portugal woon is de buikpijn erger geworden, en daarom volg ik momenteel het FODMAP dieet. Lees in mijn blogs meer over mijn ervaringen met het FODMAP dieet in Lissabon.

Hallo ik ben Annette. Ik ben 59 jaar. Ik boetseer, schilder en schrijf graag. Rood is mijn lievelingskleur, maar groen mijn grote passie. Van bloemen, groenten, bomen tot wilde planten, van glastuinbouw tot moestuinieren, en van bloemschikken tot jam maken. Ik woon samen met een Bourgondisch type en een even gulzig hondje. Zelf ben ik een bescheiden eter. Ik maak graag uitstapjes met mijn dochter en dan delen we de taartjes en lunches. Ik verdraag o.a. geen gluten of zuivel en probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten. Ik vind het een uitdaging om niet teveel tijd en/of geld te hoeven besteden aan gezond eten.

 

Mijn naam is Linde de Wit. Ik ben 26 jaar en kom uit Ridderkerk. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met het bereiden van verse en gezonde voeding. Ik bedenk graag nieuwe recepten en probeer zo veel mogelijk zelf te maken en zo min mogelijk uit pakjes en zakjes te koken. Ik ben hiermee begonnen sinds ik er achter ben gekomen dat ik een tarwe- en melkallergie heb. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in voeding en hoe het lichaam daarop reageert. Naast mijn liefde voor koken houd ik me op dit moment druk bezig met afstuderen aan mijn opleiding Toegepaste Psychologie en ben ik werkzaam in het onderwijs. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik ben graag buiten in de natuur en met vrienden en familie. Mijn motto is: houd het leven simpel. Weinig spullen, tijd delen met de mensen om wie je geeft en zo veel mogelijk zijn in het hier en nu.

Mijn naam is Aniek en ik ben 24 jaar. Sinds mijn 5e eet ik al lactosevrij door een lactose-intolerantie en toen ik 21 was ben ik erachter gekomen dat ik coeliakie heb. En nu weet ik sinds kort dat ik ook een koemelkallergie heb. Ik ben dus zelf bekend met verschillende voedselallergieën/ intoleranties, daarom wil ik graag mijn eigen ervaringen en recepten met anderen delen. Het AllergiePlatform lijkt me daar een hele mooie plek voor.