Recensie Buik Blij, Jij Blij

Soms komen er boeken uit waarvan je al vooraf weet, zonder het te lezen, dat het een geweldig boek zal zijn. Dat is het boek van Sigrid van der Marel-Sluijter zeker! Na vele maanden hard werken is het boek onlangs verschenen en inderdaad, het is een boek wat iedereen met buikklachten gelezen moet hebben.

Sigrid bespreekt alle stappen die je kunt nemen om je buikpijn aan te pakken. Wat het FODMAP arme dieet is maar één mogelijke aanpak, er zijn er nog veel meer die allemaal aan bod komen in haar boek. Het start met het verminderen van stress, dan wordt medicatie besproken, het verbeteren van je immuunsysteem, gezonde levenstijl en uiteraard komt het FODMAP arme dieet en hypnotherapie ook naar voren.

Het boek is prachtig vormgegeven, 175 pagina’s met informatie en tips waar iedereen wat aan heeft. Want het belangrijkste is toch wel: zoek wat bij je lijf past en geef niet op!

Het boek is onder andere te koop bij BOL, klik hier om het te bestellen.
Het boek is ook beschikbaar als digitaal boek, je kunt het hier bestellen.

 

WINACTIE Buik Blij, Jij Blij

De winnaar van het boek is bekend! Marion van harte gefeliciteerd, je hebt een mail gekregen.

173 gedachten over “Recensie Buik Blij, Jij Blij”

 1. ageeth bredewold

  Ik vind het erg leuk dat er voor het FODMAP arme dieet nu een hardcopy boek is uitgegeven. Ik vind dat zelf erg prettig. Ik stond op het punt het te bestellen en mee te nemen op vakantie. Dol op het lezen van kookboeken. Voor mijn echtgenoot, die regelmatig spastische darmproblemen heeft, kan ik lekker rustig van alles uitproberen. Wel met Franse producten… 🙂
  Als ik het boek kan winnen, zo dat leuk zijn.

  1. Hoi,
   Fodmap is mij net aanbevolen door mijn dietiste,
   Ruim 20jaar sukkel ik met boulimie(constipatie), doordat ik er eindelijk heb kunnen over praten is dit dieet een mogelijke oplossing om eindelijk mijn lichaam te aanvaarden en vooral de voeding. Ik ben nu halfweg de eerste week van de eliminatiefase. En nog geen enkele keer overgegeven, geniet van de smaken… ben zo fier en blij.
   Dus, ik zou dit boek meer dan eender wat willen winnen!
   Groetjes, Dana

 2. wat een leuke actie, zo’n boek cadeau doen. Wie het boek ook wint, het zal zéker goed van pas komen.
  zelf heb ik een gluten en koemelk allergie. Daardoor vallen deze FODMAP’s automatisch af. Hoewel ik altijd dacht, dat ik creatief was met koken, merk ik toch, dat er een sleur ontstaat: we eten vaak hetzelfde. Dit boek zou voor mij een stuk verruiming geven.

 3. OMDAT IK HET AAN MIJN ZOON WIL GEVEN DIE AL VAN AF DE LAGERE SCHOOL KAMPT MET EEN SPATISCHE DARM
  HETGEEN HEM BELEMERD IN ALLES IN ZIJN LEVEN, ZELF NU HIJ 19 IS

  GROETEN YVON

 4. Ik zou dit boek graag willen winnen voor de vriendin van mijn broertje, zij heeft veel buikklachten en heeft al veel verschillende dingen geprobeerd. Bij het FODMAP dieet lijkt ze zich eindelijk een stuk beter te voelen. Ik denk dat dit boek daarom heel goed van pas zal komen voor haar!

 5. Omdat ik nog veel loop te stoeien om mijn buik en mijzelf blij te krijgen. Zoals velen met mij. Eigenlijk zou iedereen er 1 moeten winnen.. ?

 6. Ik ga heel blij zijn als ik het boek zou winnen, mijn zusje en ik zullen er mee geholpen zijn! Hebben nu vaak last van buikpijn en zijn benieuwd naar de 5 stappen. Fingers crossed!

 7. Ik zou het graag willen winnen mijn zoon heeft pds en wij zijn nog druk zoekende naar een manier om zijn darmen tot rust te brengen en de heftige periodes te vermijden. Dit boek zou ons hier wellicht mee kunnen helpen.

 8. Fabienne Borst

  Hallo,

  Ik ben moeder van drie zoons die allen glutenintolerant zijn. De mate waarin ‘de buiken’ hier een onderwerp van gesprek zijn aan tafel is groot. Mede omdat mijn man en ik erg kampen met PDS. Uit recentelijk darmonderzoek is dit naar voren gekomen. Lekker koken, en bewust gerechten op tafel zetten (ook op de camping!) is een ware uitdaging. En de stress die dit vormt, zeker met alle voetbal/judo/middelbare school/werk verplichtingen is soms…..laten we zeggen….behoorlijk. De fodmaplijst heeft een prominente plaats in onze keuken, evenals de vele kookboeken. Maar buik blij, jij blij…..die zou wel heel vrolijk in onze keuken staan. Want buik blij, mama vrij (van geklaag: ‘Wat eten we vanavond? Ohh …..neee he?!).

  P.S. Bedankt voor de mailtjes en tips die we door de jaren heen ‘gratis’ mogen ontvangen!

 9. Ja zou heeeel graag dit boek willen winnen. Loop al jaren met klachten van de darmen na een blaasoperatie. Pds noemen de dokters het. Er is al paar een bacteriele overgroei in de dunne darm gevonden en alleen al van dat onderzoek voel ik me erg ziek en opgeblazen alsof ik hoogzwanger ben. Heb dagelijks klachten en vooral ’s avonds na het warm eten heb ik een enorme buik. Altijd last van mijn darmen en buikpijn en krampen en wisselende ontlasting.
  Leuk kadootje dit boek voor mijn verjaardag (10 juni)

 10. Resi ackermans

  Zowel mijn zus en ik kampen met darm problemen, het enige wat werk tot nu was het Fodmap-dieet. Maar we vinden het lastig om soms recepten te verzinnen. Ook ben ik zelf begonnen aan de opleiding voeding en diëtetiek om zelf meer te weten over voeding en de darmproblematiek. We zouden graag het boek willen winnen??????

 11. Ik zou,het graag willen winnen, want vind het lastig om altijd dingen te vermijden en toch lekker te eten.

 12. na 5 jaar sukkelen met krampen, buikpijn bij normaal eten en na verloop van tijd een asociale eter genoemd te worden kwam ik via een diëtiste in aanraking met het fodmap-dieet. de eerste fase is inderdaad wennen en in het begin ging ik met lijstjes winkelen: wat mag wel, wat mag niet, wat mag beperkt. ondertussen kan ik mijn plan zeker trekken maar merk ik dat je in een soort van weekmenu terecht komt met telkens dezelfde zaken. een beetje aanpassing zou welkom zijn zeker omdat ik enorm graag kook!

 13. M’n vriend zegt altijd tegen ons zoontje ‘mama blij, wij blij’. Dus met dit boek zouden een hoop mensen blij gemaakt worden haha. Leuke actie!

 14. Mijn dochterje met down syndroom volgt het FODMAPP dieet ivm chronische buikklachten. Het boek van Sigrid zou goed van pas komen omdat het nog enorm zoeken is naar lekkere gerechten die ook mijn andere drie kinderen kunnen mee eten.

 15. Ik zou het boek graag winnen omdat mijn zoon regelmatig last heeft van buikpijn. Ik ben zelf diëtiste, heb al fodmzp geprobeerd met hem, al verschilkende dingen uitgetest maar toch is er nog iets dat voor problemen blijft zorgen. Ik zou hem dit boek willen laten lezem want misschien is hier de oplossing te vinden is voor hem. Dat zou super zijn. Bedankt en groetjes, Kaat

 16. kristien fivez

  Ik zou het boek willen winnen omdat ik zelfstandig diëtiste ben. Ik heb tegenwoordig veel te maken met FODMAP arm dieet, een aantal recepten zijn dan ook welkom. Ik zou het boek gebruiken als inkijkexemplaar voor mijn patiënten . Bij interesse kunnen ze het boek kopen
  Mvg,
  Kristien Fivez
  diëtiste- diabeteseducator

 17. Ik zou het boek heel graag willen hebben. Misschien lees ik dan nog meer tips om die buikpijn de baas te worden/blijven ( en het gaat al zoveel beter, maar o o o, wat kan het mis gaan als ik denk dat ik iets kan uitproberen/eten en wat duurt het dan weer lang voor mijn buik weer ‘gewoon’ is). Soms zou ik nog meer mensen op de hoogte willen brengen van wat er nou eigenlijk mis is en waarom ik beter niet alles kan eten wat de ander eet. En minder stuiten op onbegrip of “lastig hoor”. Want het is ongemakkelijk maar niet onoverkomelijk. En ik ben er geen ander mens door!

 18. Ik wil dit boek heel graag winnen, als apotheker ben ik graag op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde (voedings)adviezen, en had graag een inkijkexemplaar voor mijn clienteel met ibs onder begeleiding ook extra te kunnen bijstaan.

 19. Hallo.
  Ik zou heel maar dan ook heel graag dit boek willen winnen. Omdat ik zo ontzettend veel Hulp nodig heb bij de inzichten over prikkel baar darm sindroom . Ik heb echt de hulp nodig bij de voeding en hier bij gestuur te worden. Dan zal het voor mijn dochter een stuk makkelijker worden. Na deze diagnose te hebben gekregen. En dagelijks met deze nare buikpijn moet leven. Het wordt tijd dat zij echt geholpen gaat worden . En wij dit samen kunnen oppakken doormiddel van dit prachtige boek.

 20. Tessa Cornelissen

  Ik zou dit boek erg graag winnen in de hoop dat de informatie en tips die er in staan, wat bij kunnen dragen aan een rustiger maar ook minder pijnlijk buikje door pds.

 21. Omdat ik na 20 jaar buikpijn mijn energie wel eens terug wil krijgen! Dat is eigenlijk alles.
  Groetjes, Sylvia

 22. Mariet Arentsen

  Ik zou graag gezonder willen eten.
  Het FoDMAP dieet gebruik ik gedeeltelijk.
  Weinig vet en suiker en speltmeel ipv tarwemeel doen mij al wel goed.
  Maar het zou wel smakelijker kunnen.
  Het receptenboek kan mij daarvoor tips geven.
  Daarom zou ik het receptenboek graag willen winnen.
  Groeten van Mariet Arentsen

  PS Het recept voor de bananencake dat past binnen het FoDMAP dieet heb ik ingestuurd!

 23. Saskia staal

  Ik loop nu al 3 maanden te tobben met buikklachten en diarree. Ik heb al van alles geprobeerd en ben er wel een beetje klaar mee. Totdat ik over het fodmap dieet las. Dit boek zou voor misschien wel het redmiddel zij om eindelijk van mijn buikklachten af te komen. Ik weet het anders niet echt meer hoe ik van mijn klachten wordt verlost.

 24. Als studente Voeding en Diëtetiek die zelf ook veel last heeft van haar buik, ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe manieren/inzichten om een zo blij mogelijke buik, en dus zo blij mogelijke ik te ontdekken!

 25. Kathy Van de Velde

  Beste Marlies
  Sinds 2004 ben ik colitis ulcerosa patiënten. De eerste 10 jaar liet ik me meenemen in de traditionele geneeskunde. De zware medicatie zorgde ervoor dat mijn immuunsysteem volledig verstoord werd en dat mijn bloedwaarden alarmerend waren. Mijn lijf was op. Ik kon niet meer functioneren. Mijn dokters, en ik kan zeggen dat ik er véél de revue zien passeren heb, beweerden dat colitis niets te maken heeft met wat je eet…. Ik paste daarom mijn voeding niet aan….. Tot ik 3 jaar terug amper op mijn benen kon staan. Ik besloot het heft zelf in handen te nemen en me te verdiepen in voeding en wat dit doet met een lichaam. 2 maand later gooide ik alle medicatie buiten. Vandaag leef ik puur op wilskracht EN gezonde voeding. Maar het is een strijd, elke dag opnieuw.
  Jullie boek zou mij kunnen helpen om nog meer nieuwe inzichten te krijgen. Alle beetjes helpen ☺
  Alvast bedankt!
  Groetjes van Kathy

 26. Omdat ik het als diëtist heel goed kan gebruiken in mijn werk. Daarnaast ben ik zelf bekend met PDS, dus er prive ook blij mee. En dan is het vandaag ook nog eens de vetjaardag van mijn zoontje! Dan heeft het toch zo meten zijn;-)

 27. Esmeralda van der Wolf

  Beste Marloes.
  Zo lang ik het besef heb dat ik leef heb ik al last van/met mijn buik en al veel geprobeerd maar ik blijf met chronische klachten en pijn zitten naast CVS en dit boek klinkt hoopgevend en anders qua aanpak en heeft mijn interesse zeker gewekt. Zowiezo bedankt voor het op de hoogte stellen van het bestaan van dit boek, ik krijg weer hoop op mogelijke vermindering/verdwijnen van klachten.
  En het zou natuurlijk helemaal super zijn als ik een gratis exemplaar kan winnen.
  Groetjes, Esmeralda

 28. M.M. Mattheeuwse

  Omdat ik zo blij ben dat ik het Fodmap dieet heb gevonden en eindelijk geen buikpijn meer heb. Ik wil heel graag dat het zo blijft en daarbij is elke hulp welkom.

 29. Maria Bertram

  Ik zou het boek heel graag willen winnen en hoop dan eindelijk het probleem met mijn buik op te lossen. Op dit moment durf ik bijna niet weg. En met jonge kinderen thuis wil je natuurlijk juist leuke dingen met ze kunnen doen. Daarom hoop ik dat ik win zodat ik ook weer leuke dingen met de kinderen kan ga doen. Ik ga duimen!

 30. Wat een geweldige win-actie! Ik zou het boek ontzettend graag winnen…ik kom net uit de eliminatiefase van het FODMAP dieet en ben weer aan het herintroduceren en tot nu toe geeft iedere FODMAPgroep klachten….dus ik zit een beetje met mijn handen in het haar…of eigenlijk op mijn buik! Ik wil voluit leven en op dit moment is mijn buik daarin wel een blokkade…die wil en zal ik oplossen…en het liefst voor oktober want dan wil ik heel graag een mooie reis maken zonder al deze klachten…. dit boek lijkt me weer een mooie ondersteuningen op dat pad!

 31. Ina Cieremans

  Ik vind dat ik het boek verdien, omdat ik sinds kort een nieuwe schoondochter heb met een FODMAP dieet.
  Dit dieet was compleet nieuw voor mij, hoewel ik bijna 65 jaar oud ben.

  Met Kerst en Pasen heb ik voor het hele gezin, bestaande uit 9 personen, zowel FODMAP-vrij als vegetarisch gekookt en gebakken, Zoals bijvoorbeeld twee paté´s. Iedereen heeft genoten, inclusief en vooral ikzelf.

  Ik zou dit boek graag achter de hand hebben om bij volgende gelegenheden te gebruiken en ook anderen te overtuigen dat het niet moeilijk hoeft te zijn, dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt én dat het lekker is!

 32. Monique Delfgou

  Ik zou heel graag het boek van Sigrid willen winnen! Sigrid heeft me online begeleid bij het Fodmap dieet en nog steeds kan ik bij haar terecht met allerlei vragen. Zij is voor mij de echte expert op het gebied van buikklachten!

 33. Wat goed dat er zo’n boek nu is verschenen. Het is een toevoeging om lekker te kunnen koken zonder klachten te krijgen.
  Zou het graag ontvangen om er mee aan de slag te gaan, helaas is mijn inkomen niet zo groot om het aan te schaffen.

  Jacqueline

 34. Ik zou heel graag dit boek willen winnen, omdat ik al veel heb geprobeerd maar nog geen stap ben verder gekomen. Ik heb erg last van buikpijnaanvallen die soms zo heftig zijn dat ik op de grond neer val en niet kan opstaan. Alleen kunnen artsen in het ziekenhuis niks vinden.. zij denken aan PDS en verkrampte bekkenbodemspieren. Ik ben hiervoor oa naar een fysiotherapeut geweest en ben gaan letten op voeding, maar nu drie jaar later sta ik er nog steeds hetzelfde voor. Ik lees dat het boek tips geeft hoe je het dieet en de levenstijl langzaam kan integreren in je leven en dit lijkt mij een fijne aanpak omdat ik dit juist lastig vind! Ik ben een student die het druk heeft en bijna afgestudeerd is, maar ik word overladen met stress en heb ook geen geld om dit soort dingen aan te schaffen. Ik ben zo benieuwd naar t boek en ik hoop dat ik uitgekozen word, maar het is iedereen gegund! Succes allemaal x

 35. Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik vorige week gestart ben met het dieet en nog erg aan het zoeken en uitvinden ben

 36. Ja ik wil het boek wel winnen. Ik heb onlangs de diagnose fructose intolerantie gekregen. Ik ging eigenlijk voor een maagonderzoek wegens slapeloze nachten van zuuroprispingen en maagpijn. Ondertussen ben ik wel al met FODMAP begonnen en had al na een week resultaat: geen pijn meer, geen maagspaarders meer. Ik wil deze weg verder bewandelen

 37. Zoals jullie zelf al zeggen: ‘Soms komen er boeken uit waarvan je al vooraf weet, zonder het te lezen, dat het een geweldig boek zal zijn’ Daarom wil ik het dus winnen 🙂

 38. Het zou geweldig zijn om dit boek te mogen winnen omdat ik al jaren bij een diëtiste loop, van alles al geprobeerd heb en nog steeds zoekende ben hoe het nu het beste aan te pakken. Wellicht kan dit boek mij daarbij helpen En kan ik mijn buik eindelijk geruststellen 🙂

 39. Al een aantal jaren een lastige buik, geen idioot ernstige klachten, maar dat eeuwige zeurende gevoel…..hopelijk dat in dit boek eindelijk de “oplossing” staat.
  Hoe vreemd zal het zijn om gewoon een gezonde buik te hebben???

 40. Ik zou het boek ontzettend graag winnen. Ik volg al enkele maanden het FODMAP dieet en probeer zelf met de mogelijke en weinige voedingsmiddelen voor mezelf een maaltijd te bereiden maar daar ik geen keukenprinses ben begint mijn inspiratie op te raken en begint mijn voeding eenzijdig te worden. Met het boek hoop ik andere dingen te ontdekken

 41. Mijn dochter van 18 heeft zo vaak klachten; ik gun haar dit boek. Op deze leeftijd zou ze vooral veel lol moeten hebben!

 42. Ik zou het boek graag winnen omdat ik veel last heb van darmklachten, en zelf aan het puzzelen ben wat mijn oplossing is. Dit boek zou het plaatje compleet maken!

 43. deborah donies

  Ik zou het boek heel graag winnen , ben 25 jaar en heb al vanalles geprobeerd probiotica, kruiden .
  Ik eet sowieso al veganistisch uit overtuiging en ben nu ook gestart met het fodmap dieet waar het resultaat voorlopig op zich laat wachten.
  Een factor die zeker niet helpt bij mij is stress …ik reageer er jammer genoeg fysiek tamelijk hevig op…maar hebben we tegenwoordig niet allemaal last van stress?
  Ik hoop dus zeker dat er in dit boek heel wat tips staan die bij mij wel zullen aanslaan. Ik ben soms zo op van zoveel energie te hebben en plannen en het gewoon niet te kunnen uitvoeren door fysieke klachten 🙁

 44. Na 25 jaar darmziekte crohn en colitis ulcerose zonder chirurgische ingrepen maar wel medicatie en voedingsaanpassingen moet ik over enkele maanden toch de stap zetten. Een boek met correcte adviezen zou voor mij een enorme steun zijn tijdens mijn revalidatie. Hopelijk zal het boek in mijn keuken dienst doen!

 45. Ik heb ibs in mijn hele leven. Hoewel heb ik meerdere onderzoek meegemaakt kwam nooit een diagnose uit. Mijn omgeving en huisartsen handelden me nooit serious. Ik ben continu opgeblazen, ik heb pijn bijna altijd na het eten maakt niet uit wat en joe eel ik eet. Ik ben moe en energieloos. Twee jaar terug heb ik zo ernstig klachten dat ik ging toch terug naar mijn huisarts. Colonoscopie, biopsie, kweken en alles doorgegaan. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose dat ik PDS (IBS) heb en ik zou de foodmap dieet gaan proberen. Ik probeer volgen en uitproberen maar ik moet alles opnieuw via internet uitzoeken dan uitprinten, maakt het niet makkelijk. Ik moest vervroegd pension gaan want onregelmatig diensten kan ik niet meer doen. Een boek die ik makkelijk kan open doen en tips krijgen hoe kan ik beter voor mezelf zorgen zou de jwaliteit van mijn leven verbeteren.

 46. Ik heb net te horen gekregen dat ik een PDS heb.. Volgende week beginnen voor 6 weken FODMAP-ARM Dieet via de Dietiste… Dus ik kan wel wat handvaten en recepten gebruiken…

 47. Ineke van Dongen

  Ik zou het boek dolgraag willen winnen omdat ik al zolang bezig ben en al in allerlei ziekenhuizen bezig ben geweest
  en zoveel dingen heb geprobeerd en nog telkens de hoop heb , maar helaas nog niet beter ben en alles grijp ik aan wat me zou kunnen helpen dus dit boek zou ook zo welkom kunnen zijn en daarbij hou ik ontzettend van boeken dus zou
  heel erg welkom zijn op mijn boekenplank bij de rest zou er dolgelukkig mee zijn !!!

 48. Nicolette Van der Hust- Snieder

  Helaas heeft mijn dochter haar buikklachten van mij geërfd. We hebben dezelfde klachten en zijn nu allebei zoekende wat we wel en beter niet kunnen eten. Best ingewikkeld om in een gezin met twee gezinsleden die niet alles kunnen eten, toch een lekkere maaltijd op tafel te zetten. De kinderarts is nog druk aan het onderzoeken bij mijn dochter, maar vanwege de ernst van de klachten moet ze wel alvast beginnen met medicatie. Ik zou graag meer info willen hebben over wat stress doet en welke andere therapieen ons zouden kunnen helpen

 49. Door mijn fibromyalgie en andere darmproblemen moet ik mijn eetgewoontes aanpassen. Dit boek zou dus al een stap in de goede richting kunnen zijn om wat rust te vinden in mijn darmen (en pijnen).#☺

 50. Het zou super zijn dit boek te winnen. Ik ben zelf een diëtist met PDS, waardoor meer informatie en recepten leuk zijn om te ontvangen maar ook om te delen!

 51. Zou mooi zijn voor mijn 89-jarige moeder die al zó lang met darmklachten rondloopt! Vorig jaar onder begeleiding van een diëtiste het FODMAP dieet gevolgd en dat gaf zeker verlichting. Dit boek biedt wellicht nog meer mogelijkheden om de klachten te verminderen.

 52. Het zou mooi zijn als ik dit boek zou winnen.
  Met het fodmap-dieet alleen ben ik helaas nog steeds niet van mijn klachten af.
  En waar het nou aan ligt…?

 53. Sinds ik eet volgens het fodmap dieet is mijn leven zoveel verbeterd van elke dag huilend van de pijn op de wc tot nu maar heel af en toe buikpijn. Ik ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik per toeval over deze levensstijl las. Daarom zou ik graag dit boek willen winnen zodat ie bij mijn collectie kan en ik weer een heleboel nieuwe recepten kan uitproberen!!

 54. Ik zou het fantastisch vinden om dit boek te winnen! Niet alleen voor mezelf maar ook later voor in samenwerking met mijn klanten. Ik ben studente ‘voedings- en dieetkunde’ met het prikkelbare darm syndroom, dus ik zou er enorm veel gebruik van maken!
  Fingers crossed!

 55. SandraLeyzen

  Dit boek mogen winnen zou me helpen bij mijn strijd om me beter te voelen. En dan vooral mijn buik. Goed in je vel zitten begint bij innerlijke verzorging en dat is nu net wat niet altijd even makkelijk is. Dit boek zou me enorm kunnen helpen om tips te kunnen toepassen en meer zelfvertrouwen te krijgen in de voeding die mijn lichaam krijgt. Indien het me lukt zeg ik alvast …bedankt !!

 56. ik ben nog zoekende naar wat ik wel of niet kan eten en naar goede recepten daarvoor. dit boek zou mij enorm daarbij kunnen helpen

 57. Hallo, het boek zou voor mij fijn zijn , loop al jaren met klachten, heb het fodmapdieet ook gedaan en had daar wel baat bij dus daarom handig een boek met nieuwe recepten.????

 58. Carina schaap

  Het zou geweldig zijn om dit boek te winnen! Ik tob nu bijna 2 jaar met m’n darmen en allemaal leuke kookboeken zie ik voorbij komen, maar dan allemaal producten erin verwerkt waar ik absoluut niet tegen kan. Dus alle tips en trucks zijn van harte welkom! Doordat ik ook zo’n last van mijn buik had iedere keer.. ga jezelf wel dingen uitproberen om zelf te bakken.. maar dan blijf je toch gauw in hetzelfde hangen.. dus nieuwe recepten zijn zeker welkom!!

 59. Al jaren problemen met mijn buik en al van alles geprobeerd. Ook het fodmapdieet. Hierdoor let ik heel hard op mijn voeding. Toch af en toe nog buikpijn en altijd zwaar geconstipeerd. Ik hoop in dit boek weer wat tips te kunnen lezen en wie weet, staat er de ultieme tip voor mij in.

 60. Ik ben op het moment bezig met het FODMAP-dieet, maar meer informatie over een moeilijke buik en wat je ertegen kunt doen is erg welkom! Hierom ben ik uiteraad benieuwd naar het boek Buik blij, Jij blij. Want dat is echt zo, als ik geen buikpijn heb ben ik het zonnetje in huis!

 61. Geja de Jager

  Met een groep vrienden koken we om de twee weken samen en dan moet het meestal “Jeroen-proef”zijn. (FODMAP-ARM) Het zou geweldig zijn om meer inzicht en tips te krijgen over de darmwerking en wat er fout is. In mijn omgeving zijn meer mensen die klagen over buikklachten, dan kan ik ze na het lezen van dit boek de tip geven om het boek ook te lezen!

 62. Nathalie Schepers

  Dankzij fodmap zijn mijn klachten eindelijk minder.af en toe loop ik toch nog in een valkuil. Ik hoop dat dit boek kan helpen in de tocht naar buikpijn vrij leven. Ik zou het boek heel graag winnen!

 63. je aan het fodmapdieet houden is niet altijd makkelijk, maar ik merk dat als het me een tijdje wel heel goed lukt ik weinig tot geen klachten heb, Graag zou ik door dit boek een extra steuntje in mijn rug krijgen, zodat ik de motivatie iedere keer weer opnieuw kan vinden om ermee door te gaan.

 64. het zou fantastisch zijn om dit boek te winnen
  na een gastric bypass kan ik niet alles meer verdragen en ik hoop dat dit boek mij uitkomst biedt

 65. Ik heb al zo lang elke dag buikpijn en heb echt al zoveel dingen geprobeerd O.a. FODMAP dieet en lijsten bijgehouden wat ik eet. Ik loop nu bij een diëtiste die mij erg goed helpt met mijn PDS maar dat schiet niet op.
  Ik zou het geweldig en heerlijk vinden om dit boek te winnen om misschien eindelijk van mijn buikpijn af te zijn en heeft mijn buik eindelijk wat rust. ☺️☺️

 66. Ik zou heel graag dit boek winnen omdat ik sinds vorige week dinsdag bezig ben met een revalidatietraject voor mijn spierzwakte en extreme moeheid. Het is erg intensief maar ik wil ook van binnenuit zorgen dat het beter gaat met mij. Ik probeer zo gezond mogelijk te koken maar kan daar best nog wat tips bij gebruiken.

 67. Het zou geweldig zijn voor mijn dochter, die net met het low Fodmap dieet is begonnen en zeker nog alle tips kan gebruiken.

 68. Ik zou het boek graag winnen. Ten eerste omdat ik nooit win haha. En ten tweede omdat ik zo graag een blije buik wil en het me maar niet wil lukken.
  Groetjes

 69. Connie Vleer

  Het zou voor mij geweldig zijn om dit boek te winnen, daar ik al een hele boel diëten heb geprobeerd,.
  En na een maagverkleining die bijna fataal afliep en terug gedraaid is en nu toch de nodige kilo’s aangekomen ben, graag nu zo zou willen blijven qua gewicht maar het liefst 10 kg kwijt zou willen.

 70. Ik heb al meer dan 10 jaar last van mijn buik. Een dag zonder pijn zou leuk zijn. Ik volg al enkel maanden het fodmap dieet en voel een beetje verandering. Een blije buik zou fijn zijn voor mij en mijn 2 jarige zoon die jammer genoeg de darmen van zijn mama heeft. Het boek zou ons goedeem kunnen helpen.

 71. Ik zou dit boek graag winnen om opnieuw op zoek te gaan naar rust voor mijn buik. Jaren heb ik van alles geprobeerd, van ziekenhuis tot alternatieve geneeswijzen en van diëten tot probiotica, en alles wat daar tussenin zit. Helaas zonder enkel resultaat. Uit wanhoop ben ik toen een aantal jaren gestopt met zoeken om mezelf op dat vlak frustratie te besparen. Inmiddels ben ik op een punt dat ik mijn buikklachten weer zo beu ben, dat ik weer verder wil gaan zoeken. Wellicht is dit boek een mooie start!

 72. Al een jaartje bezig om de buikpijn onder controle te krijgen. Met jullie tips via mail/website ben ik begonnen met fodmap. ik heb heel veel gehad aan de recepten via de site, jen de fodmaplijsten die jullie elke keer weer onder de loep nemen en veranderingen mailen. Ik heb het boodschappenboek besteld (echt geweldig zeker in het begin een aanrader). Het fodmap heeft zeker geholpen, maar ik hoop nog steeds dat ik nog meer zelf kan doen. Ik hoop in het boek nog meer tips te vinden , waardoor mijn “buik nog blijer” wordt, en ik ook.

 73. Ik denk dat dit een superboek is dat zeker een stimulans geeft om beter te eten en te leven. Alle beetjes helpen, het moet maar eens gedaan zijn me de tekortkomingen die komen kijken bij een zwakke buik. Het is tijd om volop in het leven te stappen en alles eruit te halen wat er uit te halen valt…ik ben zeker dat dit boek zal helpen!!! Goed gedaan en bedant voor jou inzet

 74. Elke ichtend gewekt worden door buikpijn is niet fijn! En bijna de hele dag buikpijn … of beter gezegt darmpijn is zo vervelend! Wie weet kan dit boek mij eindelijk helpen?! Ik geloof niet in diëten maar ik geloof wel in de juiste voeding op de mens persoonlijk afgestemd.

 75. Marieke Bergman

  Ik nu eindelijk na lange tijd bijna geen buikklachten meer heb. Het is heerlijk om weer te leven en van alle “normale” dingen in het leven te genieten. Dat wil ik graag zo houden. Zodat ik misschien over een tijd het vertrouwen krijg om ook voor de lange termijn plannen te maken. Ik heb een begin gemaakt met het fodmap dieet, maar vind het af en toe nog erg lastig…………dus het boek is van harte welkom!!

 76. Ik ben nu sinds drie weken gestart met het FODMAP arme dieet vanwege mijn buikklachten, ik merk dat het nog best moeilijk is om de juiste producten te kopen en recepten te maken!
  Dit boek zou mij daar veel bij helpen! Ik maak al veel gebruik van de website van Sigrid en hoop op deze manier ook een FODMAP foodie te worden!

 77. Vermeulen Cindy

  Cindy
  Ik heb al sinds vele jaren een spastische darm en bijhorende klachten , sinds ik het fodmapdieet ontdekte en toepas ben ik een blijer mens geworden en mijn buik ook….. Het is een nieuwe manier van leven waarbij ik me geweldig voel en fodmap-vrijje recepten zijn uiteraard van harte welkom , zodat ik elke dag weer opnieuw geïspireerd mag worden op culinair vlak !

  Gezonde groeten

 78. Sieneke de Vries

  Zou blij worden als ik dit boek zou winnen.
  Weet nu redelijk waar ik wel en niet tegen kan maar maaltijden samenstellen en gezonde tussendoortjes erg moeilijk.

  Wat zou mijn buik blij worden als ik het nog beter onder de knie krijg.
  En als mijn buik blij is ben ik ook blij

 79. Hanna Wielfaert

  Wauw, klinkt als een supergoede handleiding (of mag ik zeggen bijbel?) om éindelijk mijn buik en ik op één lijn te krijgen! Ik geloof zelf in een gezonde geest in een gezond lichaam, waarin alles aan elkaar gelinkt is. Dat geloof in de praktijk omzetten is een stuk moeilijker… Daar kan dit instapklare boek mij bij helpen, denk ik!

 80. Dit boek zou ik heel graag aan mijn collectie toevoegen! Ik ben zelf bijna afgestudeerd als diëtist. Steeds vaker hoor je verhalen over het FODMAP dieet. Het zou super zijn als ik hier extra informatie over heb en mensen hier bij kan ondersteunen. Ik zou hier graag extra over willen leren om dit meteen toe te passen tijdens mijn stage.

 81. Jaaaaaa super leuke win actie! Ik ben pas begonnen met het fodmap dieet. Ik vind het echt super! Ben heel erg geïnteresseerd, lees er veel over, ben er veel mee bezig en ik probeer dingen uit! Wil heel graag het boek winnen om mezelf nog gemotiveerder te maken en te houden om door te gaan met het fomap dieet! Fingerssss crossed! Groetjesss!

 82. Ik zou hem graag willen winnen, omdat ik erg veel last heb van pds en hoop blij te kunnen worden van een blije buik

 83. Tonnie van der Burgh

  Leuke actie en het zou nig leuker/fijner zijn als ik deze actie win. En waarom?? Om uit te proberen of dit echt voor mij gaat werken

 84. Natuurlijk, als kennismonster verslind ik alles. Als ik de buik beter begrijp, dan ik mijn cliënten beter begeleiden of doorverwijzen. Dus, graag zou ik het in mijn bezit hebben.

 85. Heel mijn leven al last van de darmen! PDS dus! Sinds anderhalf jaar Fodmap tegen tegenkomen en dat is een verademing! Alleen het koken dat is een ramp, ben geen keukenprinses, gelukkig heb ik een hele lieve man die meedenken mee eet met me. Dus…….dat boek zou wel denk ik een uitkomst zijn.
  Groetjes Ria

 86. Ik heb al zó veel geprobeerd en nog steeds erg veel last van m’n buik. Dus alle tips en info zijn meer dan welkom!

 87. Ik zou graag het boek willen winnen voor mijn zusje. Zij heeft veel klachten. Het FODMAP-dieet valt haar zwaar omdat zij niet van koken houdt. Ik probeer zelf af en toe voor haar te koken. Alle tips en informatie zijn welkom!

 88. Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik vaak mensen help met het uitzoeken van leuke recepten. Ook mensen die een fodmap-arm dieet volgen. Met dit boek zou ik meerdere mensen kunnen helpen om hun levens makkelijker te maken aan de hand van receptjes.

 89. Na een aantal jaren geëxperimenteerd te hebben met verschillende diëten, ben ik als laatste optie aan het fodmap dieet begonnen op aanrader van de maag/darm specialist. Het is een groot gedoe en niet altijd even makkelijk. Als steun in de rug zou ik graag gebruik willen maken van dit boek. Hopelijk zal dit mijn uitkomst zijn!

 90. Nathalie van Alphen

  Mijn buik heeft al zoveel moeten mee maken met mij en is chronisch “niet blij”. Misschien dat dit boek mijn buik en mij dan ook kan opvrolijken?

 91. Ik zou graag het boek voor me eigen willen winnen.
  Aangezien ik lactose-intolerant, gluten-sensitief en pds heb levert het met tijden veel stress op met eten. Ook het fodmap dieet al geprobeerd, helaas blijven er pijnplekken in mijn buik bestaan. Dit zou weleens de oplossing kunnen zijn, wat ik echt hoop.

 92. Marthe Everaarts

  Graag zou ik het boek winnen omdat ik super veel van koken en eten hou, maar het met mijn PDS soms wat minder makkelijk gaat. Het zou mij inspiratie bieden wat ik weer kan delen met anderen, direct om mij heen en online, zodat meer mensen er blij van worden!

 93. Een paar jaar geleden heb ik het fodmapdieet gevolgd en nu ben ik er achter dat ik slecht lactose en op gluten reageer. Graag zou ik het kookboek willen winnen, ben kookgek en boekenfan ,ik vind het sowieso fijn om in een kookboek te lezen.?

 94. Corine de Wit

  Natuurlijk! Iedereen wil dit boek winnen! Ik ook! Waarom? Nou omdat ook ik PDS heb en dit behoorlijke impact heeft op mijn dagelijks leven. Natuurlijk probeer ik van alles uit en zal ik ten alle tijden al het mogelijke doen om de klachten zoveel mogelijk te verminderen. Dat neemt niet weg dat je er eigenlijk ook wel eens niet over na wil denken en niet mee bezig wil zijn, dit boek zou daar op aansluiten, GEWONE tips en recepten voor gewone dagen. Zoveel reacties, ach, ik gun iedereen de winst, maar natuurlijk voel ook ik mijn eigen “leed” het hardst en hoop dus maar hardop…..

 95. Na 7 jaar allerlei artsen te zijn geweest (incl. ziekenhuisopname) heb ik 2 maand geleden mijn zieke dochter achterop de fiets gezet en ben ik naar de huisarts gegaan. We hadden on vervangend arts. Ze voelt haar hele buik af. ‘De darmen zijn keihard! Ik krijg er geen beweging in. Ze heeft PDS!’ Eindelijk een naam. Ze mag het laatste jaar van Mavo 4 verdelen over 2 jaar. Omdat ze zo wenig aanwezig is. Ze is onder behandeling van psychotherapeut vanwege haar stress. Ook is begin dit jaar migraine geconstateerd. Ik klungel al zo lang. En voor mijzelf weet ik aardig wat ik wel of niet kan eten (zelfde aandoeningen). Maar voor haar weet ik het nog niet. Ik denk dat dit boek mij zeer kan helpen. Ik ben wanhopig.

 96. Ik zou het graag willen winnen zodat ik makkelijker iets kan maken en ook om alle tips e.d. te kunnen lezen.

 97. Ik zou het graag willen winnen, omdat ik (met veel plezier en resultaat!) het fodmap-arme dieet aan het volgen ben en heel graag meer eet-inspiratie op zou willen doen, naast alle heerlijke recepten die op internet te krijgen zijn. Ook voor na de herintroductie-fase.
  Daarnaast merk ik dat stress voor mij ook een belangrijke factor is, dus ik zou graag zoveel mogelijk te weten komen over mijn darmen en mogelijke oplossingen!

 98. Ik heb al 30 jaar last van een spastische darm en heb al veel geprobeerd met voeding. Ik hoorde laatst dat het fodmap-dieet een positieve invloed kan hebben op mijn spastische darm. Dus ok wil er graag meer over weten en wil daarom ook dolgraag het boek winnen

 99. Als diëtiste is het altijd fijn om een nieuw kookboek in handen te krijgen. Zo kan ik zelf eerst wat recepten uittesten en dit aanraden bij cliënten met prikkelbare darmen. Zo zijn er weer heel wat nieuwe mensen die in aanraking komen met het FODMAP-dieet op een eenvoudige, praktische manier… 🙂
  Ik ben dus heel blij dat er kookboek werd uitgewerkt, ik ben al benieuwd naar de recepten!

 100. Omdat ik graag meer rust in mn darmen zou willen krijgen. Hierbij zou ik dit boek heel goed kunnen gebruiken.

 101. Graag zou ik meer rust in mn darmen willen krijgen. Ik verwacht dat dit boek me hier heel goed bij zou kunnen helpen.

 102. Ik zou het boek goed kunnen gebruiken want ik heb enorme last van prikkelbare darmsyndroom, ben therapeut en zou het ook aan mijn patiënten kunnen tonen zodat zij het kunnen aanschaffen. Groeten Isabelle

 103. Stephanie Kervel

  Graag wil ik het boek winnen voor mijn spatische darmen. Soms weet je gewoon niet meer wat je wel en niet kunt eten. Dus graag dit boek.

 104. Daisy Liebaut

  Daisy
  Ik heb in mijn dieetpraktijk al vele mensen geholpen met het fodmap dieet,en heb zelf ook last van PDS,
  dus het boek is meer dan welkom ?

 105. Waarom ik het boek zou willen winnen? Sinds eind 2015 waren de buikklachten hevig. Ik ben vorig jaar mei ben ik gestart met eerst een dieet van de natuur dietiste, waar ik veel van geleerd heb, maar niet het gewenste resultaat gaf. Daarna ben ik in oktober gestart met het fodmap arm – dieet bij een reguliere dietiste en ben door de bekende medische molen geweest bij de MDL-arts, internist, huisarts en allerlei onderzoeken, diagnose-> prikkelbaardarmsyndroom. Door o.a. de zoektocht naar medicatie (volcolon) of middelen om mijn stoelgang beter te laten verlopen,( ben ik sinds enkele weken, uitgekomen op lijnzaadcapsules en bietensap) heb ik wat vertraging opgelopen met de herintroductiefase. Het boek zou mijn enorm helpen het laatste zetje in de rug te geven om de herintroductiefase goed op te pakken om erachter te komen waarvoor ik gevoelig ben en daarnaast ben ik mij aan het orienteren om naar een orthomoleculaire therapeut/mesoloog te gaan om toch hopelijk een oorzaak te vinden van mijn klachten, energieker te worden en in de goede hoop weer klachtenvrij te zijn. Daarnaast ben ik nog zoekende voor nog meer fijne recepten. Alvast dank.

 106. M. vd Stroom

  Afgelopen februari is er pds bij mij vastgesteld en ben ik doorverwezen naar de dietist. Nu ben ik bezig met het FODMAP dieet en wat is dat een uitdaging zeg! Het zou fijn zijn om nog meer tips te ontvangen voor het omgaan met darmklachten. Graag wil ik dit boek om ook meer te lezen over de reactie van de darmen wanneer ik stress ervaar.

 107. Altijd al belangstelling gehad voor lekkere gerechten, recepten en gezond eten. Maar sinds een paar jaar problemen met mijn darmen en sinds januari ook met mijn maag. verdraag een hele hoop voedingsmiddelen niet en kan ook maar kleine porties eten. Daardoor geen energie en 11 kilo lichter. Nog steeds wordt er gezocht naar de oorzaak. Advies van mijn internist was eerst zuivelvrij. Toen kreeg ik diarree. Daarna FODMAP besproken. Daar had ik al eens over gelezen in verschillende bladen en op internet. Dit is weer een nieuwe insteek waar ik nog niet mee bekend ben en ik zou graag het boek willen winnen om te gebruiken als basiskennis .

 108. Michelle Heerkens

  De FODMAP,
  Het is een methode die helpt bij pds, om weer lekker te eten met vork en mes.
  Eten schrappen en toevoegen, het is soms even ploegen.
  Rood, oranje en groen, dat is in een schema goed te doen.
  Erachterkomen wat je verdragen kan, en alle groene dingen bakken in een koekepan.
  Geen buikpijn en andere klachten meer, en blij zijn keer op keer.
  Fodmap wat ben je fijn, de uitkomst voelt als een goudmijn.
  Het winnen van het boek geeft mij meer inzicht, en dit is ook het einde van dit gedicht. Liefs, Michelle Heerkens

 109. Jaaaa, ik zou het boek heeel graag willen.
  Ik blijf nu steeds bij hetzelfde hangen en vind het lastig om de juiste combinaties te maken.
  Meer variatie, ik blij en buik blij!
  En hopelijk meer combinaties voor het hele gezin, iedereen blij!!

 110. in vorige berichten zijn al veel redenen genoemd om dit boek te winnen. Ik vind dat het boek voor mij moet zijn. Fodm heeft mij al veel goeds gebracht, na janrenlang sukkelen. Dit boek met de recepten zal het mij nog gemakkelijker maken. Ik kijk er naar uit.

 111. Ongelooflijk blij was ik een paar maanden geleden. Door een bloedtest te laten doen kwam er uit dat ik geen gluten allergie had. Eerst was ik teleurgesteld, wat is het dan? Ik kamp al heel mijn leven met buikpijn of dagelijks een opgeblazen gevoel. Simpel werd ik er van, gewoon altijd maar een buik te hebben of je 3 maanden zwanger was. Mij werd via de doktersassistente geadviseerd om een fodmap dieet te volgen. Ik ben gelijk gaan googlen. Contact gekregen met een ervaren dieëtiste. Een dieet gevolgd, dagboek bij gehouden. Zo ongelooflijk fijn dat ik niet gek ben bij alles wat ik eet dat ik bang ben wat voor gevolg het voor mijn buik heeft. Ik heb wel 4 x aan mijn dieëtist verteld dat ik zo dankbaar ben dat ik dit (fodmap) heb ontdekt. Zooooo blij!!!! Dus dit boek zou voor mij nog meer verruiming geven in het naar binnen werken van de juiste voeding zonder dat ik mij daar onprettig bij voel.

  :)))))))))) Grtz Cindy

 112. Ik zou dit boek erg graag winnen, een extra steuntje in de rug!
  In 2011 te horen gekregen dat ik pds heb en ermee moet leren leven. Daarmee werd ik maar huis gestuurd en kijk maar ..
  Nu alweer bijna een jaar klachten van buikpijn, misselijk en diarree in zo’n vorm dat ik mezelf begon op te sluiten in huis. Wederom doorgestuurd naar dezelfde internist als in 2011 die bij haar oordeel bleef en mij niet serieus nam. Second opinion aangevraagd en meteen bleek lactose intolerantie in combinatie met pds. Voel mezelf al een heel stuk beter sinds ik geen lactose meer nuttig maar ben nog niet klacht vrij dus op advies van mijn mdl arts starten met het fodmap dieet.
  Er komt nu zoveel op mij af dat ik even niet meer weet waar ik moet starten. Ga opzoek naar een diëtiste maar dit boek zou super welkom zijn als back up als je het even niet meer weet!

 113. Het lijkt me geweldig om eindelijk eens een blije buik te hebben! Vanaf mijn derde is mijn buik nl. niet meer blij. Zou de strijd dan eindelijk na 47 jaar voorbij kunnen zijn?

 114. Ik zou graag het boek willen ontvangen. Zowel mijn man als jongste dochter hebben pds. Gelukkig is onze dochter vrij goed met het fodmap dieet, echter herintroductie lukt niet, zeker niet bij mijn man. Hopelijk dat met dit boek een verlichting komt. Zodat we als gezin kunnen genieten van pijnvrije dagen en ook eens een gezellig etentje kunnen hebben.

 115. Cindy croese

  Ik zou t boek graag willen winnen omdat ik helaas pds, lactose intolerantie en zuivelallergie heb waardoor t soms heel lastig is om lekkere recepten te vinden
  Met dit Boek hoop ik veel inspiratie op te doen

 116. Ik ben heel blij dat ik het fodmap dieet heb gedaan.
  Eindelijk na 20 jaar zonder buikpijn.
  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik wel erg eenzijdig eet bang om iets verkeerds te eten.
  Hopelijk (durf) ga ik met dit boek iets meer proberen.

 117. Dineke Versteeg

  Ik wil heel graag mee doen om het nieuwste boek te winnen.
  Heb mijn hele leven, bijna 60 al buikpijn, altijd ziek geweest en eet sinds een aantal jaren gluten, lactosevrij, waaronder sinds kort, Fodmap en fructosevrij.
  Al met al is het een heel gedoe, maar ben ik superblij met de vorderingen, ervaringen etc. die er van iedereen zijn om zoveel mogelijk mensen van welke leeftijd dan ook, buikpijn vrij door het leven te laten gaan.
  Zelf ben ik niet helemaal klachten vrij, mede door de nodige stress, wat deze ziekte door de jaren heen letterlijk heeft verziekt voor me, maar het kan er momenteel mee door.
  1 zoon en 1 kleinkind hebben dit jammer genoeg waarschijnlijk van me meegekregen, dus het boek is zeker welkom, zowel voor mezelf als voor hun in hun grote gezin.

 118. Oh dit zou zo goed uitkomen bij de zoektocht naar mijn klachten.
  Mijn buik blaast zo vaak op en is dan pijnlijk opgezet. Ik heb een intake met een diëtiste staan omdat mijn huisarts aangaf dat ik ‘maar even het fodmap dieet moest googlen en zelf moest gaan proberen’. Daarin voelde ik mij dus een beetje in de steek gelaten.
  Ik zou graag wat meer leren over mijn buik en welke voedingsmiddelen ik moet gaan vermijden om minder klachten te ervaren.

 119. Een buikpijnvrij leven…:zou het kunnen?? En dan ook nog gewoon lekker kunnen eten? Niet altijd apart hoeven te koken voor mezelf en dan. Iet aangekeken worden alsof ik aan de lijn ben?? Na weer een avond creperen in bed en op de wc ben ik hier zo aan toe!

 120. Hoi! Wat gaaf zo’n boek!! Ik zoek altijd op internet fodmap recepten op. En zo’n moo kookboek lijkt me veel leuker, informatiever en leerzamer. Ik zou het daarom graag winnen. Met m’n PDS dieet zou ik ook graag op m’n werk willen koken – ik werk als jongerenwerker- voor de hele groep: bewustwording van goed eten zonder pakjes!! Groetjes Andrea

 121. Ik heb al jarenlang problemen met mijn darmen, blijkt PDS te zijn. Sinds mijn burn out ontdekt dat veel van mijn fysieke klachten vermindert zijn met aangepaste voeding. Heb ondertussen afwisselend al geprobeerd met een glutenvrij dieet, lactosevrij dieet, geen tarwe, geen dierlijke melkproducten. Alcohol heb ik ook al enkele maanden afgezworen. Het helpt, maar het is nog niet ideaal. Tijd dus om een stapje verder te gaan. Ik ben 27 jaar en al sinds oktober thuis van het werk. Doordat ik zowel mijn voeding als mijn mentale en fysieke gedragingen moet aanpassen zie ik door de bomen het bos niet meer… Dit boek in huis hebben zou handig zijn, zeker in combinatie met al de Fodmap e-books dat ik hier al liggen hebben. Goed eten geeft energie…! En ik kan momenteel alle energie gebruiken om hier door te geraken 🙂

 122. Na jaren verschillende diëten, medicijnen en therapieën geprobeerd te hebben, tipte iemand mij het FODMAP dieet. Ik merkte meteen resultaat door bepaalde voedingsmiddelen uit te sluiten. Wat een wereld van verschil. Ik heb alleen wel echt moeite met het vinden van inspiratie voor gerechten. Hopelijk kan dit boek me hierbij helpen.

 123. Ik wil graag kennis maken met Fodmap, het lijkt mij leerzaam en hopelijk helpt het mij van mijn buikpijn af 🙂 Ik ga duimen!

 124. Patricia Wind

  Sinds vorig jaar februari kreeg ik te maken met enorme steken in mijn onderbuik, lies, rug. Onder mijn navel en bij mijn blaas. Ik was ten einde raad en na alles meegemaakt te hebben qua onderzoeken werd PDS geconstateerd. Meisje, je bent een perfectionist. Dit gaat jou enorm helpen grip te krijgen op je buik. In mijn stageperiode op Bonaire is het allemaal ontstaan, 5 antibiotica kuren in 3 weken heeft mijn interne zenuwstelsel enorm aangetast. Het gevolg: een prikkelbare darm. Mijn internist vertelde mij dat mijn perfectionisme voor mij uitstekend is om grip te krijgen op deze aandoening. Een aandoening? Moeten we het echt zo noemen? Nee! Het is een teken dat je goed voor je lichaam moet zorgen. Jouw buik probeert je te vertellen dat je goed op je eetpatroon, je slaap, je stress en beweging moet letten. FODMAP was mijn inspiratie en helpende hand grip te krijgen op PDS. Het mooiste wat je kan overkomen is zoals ik na ruim een jaar mentaal alles op een rijtje te hebben en PDS te accepteren. Het is niet makkelijk, een aanval kost mij enorm veel energie en maakt me ontzettend verdrietig. Maar PDS maakt je ontzettend sterk zodra je weet waar je sterk op reageert. Sterk om die producten te laten staan en te kiezen voor een blije buik. Ik zou ontzettend graag het nieuwe kookboek winnen om deze te gebruiken mijzelf en anderen te inspireren en te laten zien dat FODMAP-arm koken een culinair hoogstandje is!

 125. Ik heb al jaren last van mijn darmen en ik heb het vermoeden dat het door bepaalde voedingsmiddelen komt maar ik kan er nog steeds niet achter komen door welke voedingsmiddelen. Ik heb al eerder van het FODMAP-dieet gehoord en ben hier erg in geïnteresseerd. Hier wil ik mij graag meer in verdiepen! Mijn buik kan zo plotseling opzetten en het gaat mijn leven steeds meer beheersen. Het zou zó fijn zijn als ik dit onder controle zou kunnen krijgen! Dit boek zou een heel fijne leidraad zijn met goede recepten waar letterlijk mijn buik blij van wordt en ik ook!

 126. Na jarenlang zoeken waarom ik iedere keer zo pijn in mijn buik heb. En niet serieus genomen door de arts.
  Ben ik gaan zoeken op het net en kwam op fodmap-arm dieet. En wat wil tot mijn verbazing mijn buikpijn en last van darmen is bijna geheel verdwenen. Het zou leuk zijn om dit boek te winnen. Ik zie het nu ook bij mijn zoon gebeuren. En ik hoop hem zo te helpen…En eerder dan bij mij.

 127. Al heel lang in de weer met mijn buik en na veel zoeken en vragen stellen er achter gekomen dat ik volgens het Fodmap dieet moet eten. Zo moeilijk dus dit boek zou echt heel erg welkom zijn zodat ik een nieuwe frisse en gezonde en vooral zonder buikpijn start kan maken

 128. Ibgrid Kuppens

  Na zoveel jaren van buikpijn,constipatie,.. ben ik inmiddels gestart met het fodmap dieet. Doch om meer pijn vrij…te komen zou het beter zijn te kunnen kijken naar de totaalaanpak. Wat doet stress? Wat met medicatie? Daarom zou ik erg blij zijn met dit boek. Dit boek gaat over meer dan alleen fodmap. Het bekijkt pds in een totaalpakket. Al die informatie is zeker welkom. Ook is het niet altijd even eenvoudig om te weten wat eten. Dit boek zou voor mezelf enorm veel betekenen na een jarenlange strijd met mijn darmen!

 129. Ik zou het boek graag winnen voor al mijn cliënten met darmklachten!
  Als diëtist zie ik veel mensen met darmklachten. Hoe fijn als je ze snel van hun klachten af kan helpen.
  Nog fijner als je ze extra handvatten kan geven om lekker en gezond te eten zonder klachten! Ik denk dat het boek daar heel goed bij kan helpen!
  Ik zal het boek dan ook niet alleen voor mij zelf gebruiken, maar echt aan cliënten laten zien zodat ze weten wat ze er aan kunnen hebben.

  Ik ben heel benieuwd!

 130. Ik zou het boek graag winnen voor al mijn cliënten met darmklachten!
  Als diëtist zie ik veel mensen met darmklachten. Hoe fijn als je ze snel van hun klachten af kan helpen.
  Nog fijner als je ze extra handvatten kan geven om lekker en gezond te eten zonder klachten! Ik denk dat het boek daar heel goed bij kan helpen!
  Ik zal het boek dan ook niet alleen voor mij zelf gebruiken, maar echt aan cliënten laten zien zodat ze weten wat ze er aan kunnen hebben.

  Ik ben heel benieuwd!
  (Ps bij mijn vorige bericht stond een foutje in mijn e-mail adres)

 131. Ik gun iedereen wel zo’n boek! En ik gun het mezelf ook?
  Al vanaf mijn tienerjaren last van mijn darmen. Na vele onderzoeken en arts bezoeken uiteindelijk FODMAP ontdekt en het gaat steeds beter. Het zal altijd een aandachtspunt blijven, maar ik ben altijd nog op zoek naar nieuwe recepten.
  Blij blij als ik het boek mag winnen en ik zal mijn recepten delen met mijn vrienden en familie, zodat zij ook kunnen zien dat FODMAP eten geen straf is maar juist een opluchting!

 132. José
  Laat het boek vooral gaan naar degene die het het meest nodig heeft. Ik laat de beoordeling daarvan graag aan jullie over. Ik zou het boek goed kunnen gebruiken omdat ik al 20 jaar fibromyalgie heb. Daar horen behalve allerlei piinklachten helaas ook pds en chronische blaasontstekingen bij. Mijn leven is daardoor zowel fysiek als ook emotioneel en relationeel verandert. Gelukkig ben ik metaal onverminderd sterk en sta ik open voor goede raad. Door de fodmap adviezen ben ik anders gaan eten en dat heeft geholpen. Ook het boek van Marjolein Dubbers “Het Energieke Vrouwen Voedingscompas kan ik van harte aanraden.

 133. Ik sukkel al jaren met darm problemen, met momenten zo erg dat ik me maanden opsluit en men sociale contacten eronder lijden.
  Ik hoop met dit boek goed op weg te kunnen voor een luchtig zorgenvrij leven.

 134. Ik zou het boek erg graag willen winnen.
  Het is al een paar jaar geleden dat ik fodmap heb gedaan en toch sluipen er weer pijntjes en vervelende buiken in. Misschien ben ik af en toe wat slordig geworden?.
  Kortom, je bent nooit uitgeleerd en uitgelezen over pds, fodmap en eten.
  Het boek zou zeer welkom zijn om weer helemaal Up to date te zijn, nieuwe recepten en inzichten te leren en de puntjes weer op de i te zetten!

 135. Het MOET helemaal niet, maar ik zou wel heel blij zijn met dit boek. Van kinds-af-aan (geboorte?) heb ik altijd last gehad van “het gebied buik, darmen en maag”. Altijd pijn, dat om te beginnen. Verder is de buik nogal opgezwollen, vooral in de zomer. En er zijn nog wel wat klachten. Ik hou me vrij strikt aan een dieet zonder tarwe en lactose, met te beperkt effect. Een diagnose is er eigenlijk nooit gesteld. Een alternatieve arts heeft ooit geopperd dat mijn lichaam eigenlijk niet tegen eten kan. Maar ja, ik heb het toch wel nodig natuurlijk en sowieso: leven met honger vind ik niet aangenaam. Misschien kan dit boek mij de juiste handvaten aanreiken of in ieder geval meer inzicht geven.

 136. Wat zou dit boek welkom zijn!! Ik ben met het FODMAP dieet begonnen, maar blijf nog steeds met veel vragen en onzekerheden zitten. Dit boek zou mij hopelijk echt kunnen helpen om mijn buik weer blij te laten voelen, waardoor ik ook eindelijk hopelijk weer blij kan zijn!! Dat is zo’n tijd geleden…

 137. Omdat ik bijna jarig ben (28 juni) en daarbij ben ik ook nog eens (cum laude) geslaagd voor de opleiding tot apothekersassistent. Graag zou ik dit vieren zonder buikpijn en met een fodmap-proof traktatie zodat ik er zelf ook van kan genieten. Ik heb het dieet onder begeleiding gevolgd maar ik merk dat ik nu (zo’n anderhalf jaar later) weer erg zoekende ben naar wat kan ik wel en wat kan ik beter niet eten.

 138. Charmain de Jager

  De “FOD-map” al jarenlang enthousiast aan het promoten!!! Ik ontmoet zóveel mensen met buikklachten (voedingsgerelateerd) Mooi promotiemateriaal…zelf ook “ervaringsdeskundige”, h.g. Charmain

 139. Hoi,
  m’n vriendin is onlangs naar de MDL-arts geweest. Nadat is uitgesloten dat ze geen ziekte van Crown of iets aanverwante heeft, is ze op eigen houtje aan het fodmap-dieet begonnen. Dit vanwege een wachtlijst bij de diëtiste. Ik zou graag het boek voor haar winnen, omdat dit een goede ondersteuning is voor haar dieet. Het is immers al lastig genoeg om iedere dag buikpijn te hebben.

  Groet, Kees

 140. Ik zou het boek heel graag willen winnen omdat het FODmap dieet, naar mijn idee, toch niet helemaal afdoende is (gelukkig is het wel een stuk verbeterd na zo’n 30 jaar buikklachten) Ik heb 2 kinderen met verschillende voedselallergien dus ik moet altijd al opletten wat ik kook. Meestal eten we met hen mee maar dat kan ik nu natuurlijk niet. Nu gebeurt het vaak dat ik voor man en kinderen kook en er dan achter kom dat ik zelf natuurlijk ook nog moet eten. En dat moet beter kunnen!

 141. Ik zou het boek heel graag willen winnen. Ik heb al sinds mijn 15e, dus nu 15 jaar heel veel buikklachten, hevige buikpijn, diarree, dan weer constipatie. In het ziekenhuis ben ik al meerdere keren binnenstebuiten gekeerd, maar er wordt steeds maar niets gevonden. Een diëtist heeft me ook al niet verder kunnen helpen; en ik ben inmiddels ook in het alternatieve circuit geen steek opgeschoten. Ondertussen beperken de buikklachten mij in mijn sociale leven en werkende leven. Ik moet regelmatig afspraken afzeggen, vaak last minute. Ik stuit hiermee vaak op onbegrip in mijn omgeving en dat maakt me ook erg verdrietig naast dat ik met deze klachten moet omgaan. Ik ben vaak te ziek door de buikpijn en bijkomende klachten waardoor ik niet goed kan functioneren en slecht slaap.

  Ik ben er nog steeds niet achter waar het precies door komt, al lijkt het er wel sterk op dat met voeding te maken heeft. Ik hoop dat dit boek mij wél verder kan helpen in mijn zoektocht naar een oplossing.

 142. Fodmap, zwanger, fructose, fructanrn, gluten en lactose vrij, da’s een uitdaging, kan best wat hulp gebruiken.

 143. Omdat ik nooit de tijd neem / kan nemen om veel te lezen, lijkt dit boek mij interessant om toch eens de moeite te nemen om recepten te kunnen uit proberen die mijn buik zullen plezieren. Ik heb er al zoveel gekregen van familie maar vind nergens geschikte recepten in die gemakkelijk en interessant zijn voor mij. Ik kijk er naar uit om te ontdekken wat er in dit boek te vinden is.

 144. Sinds mijn 14e heb ik last van buikpijnen. Het prikkelbare darmsyndroom is toen bij mij gediagnosticeerd.
  Ik ben nu bijna 20 en geen enkele behandeling werkt. Ik ben van medicatie naar medicatie gegaan, heb gesprekken gevoerd met psychologen en therapeuten en ben ook een dieet begonnen. Tot nu toe allemaal zonder resultaat.
  Mijn diëtiste raadt het FODMAP-dieet af, omdat dit zo streng is en bijna niet vol te houden.
  Het lichtere dieet werkt niet en mijn buikklachten verminderen niet. Het belemmert mij met mijn school,
  mijn sociale leven en er zijn ook dagen dat ik mijn bijbaan niet kan doen door de pijn. Ik wil dat mijn buikpijn weggaat en ik hoop enorm dat dit boek mij meer handvatten aan kan rijken, en mij kan inspireren om de hoop niet op te geven, en door te zetten!

 145. Ik zou heel graag dit boek willen winnen omdat ik nu zo vaak last heb van een “niet-blije”buik! Al vanalles geprobeerd maar geen langdurend resultaat!

 146. Heb vorig jaar het FODMAP dieet erg streng gevolgd en er veel baat bij gehad. Nu weer iets minder streng, maar merk dat het fijn is om iets te hebben om op terug te pakken. En ben erg overtuigd dat eng orde gezondheid in de darmen begint. Ik heb zin om het te lezen.

 147. Heb vorig jaar het FODMAP dieet erg streng gevolgd en er veel baat bij gehad. Nu weer iets minder streng, maar merk dat het fijn is om iets te hebben om op terug te pakken. En ben erg overtuigd dat een goede gezondheid in de darmen begint. Ik heb zin om het te lezen.

 148. Het zou te gek zijn om dit boek te winnen! Pas sinds kort ben ik me gaan verdiepen in FODMAP toen ik daar toevallig een tip over kreeg. Al sinds ik me kan heugen heb ik vrijwel altijd last van een opgeblazen buik en kan ik moeilijk naar de wc. Omdat de klachten niet dusdanig pijn gaven, heb ik altijd in de veronderstelling geleefd dat mijn klachten normaal waren en heb ik nooit onderzoek gedaan naar een oplossing. Recentelijk ben ik de FODMAP-arme menu’s gaan gebruiken en heb ik een van jullie Pdf’s besteld. Wat een uitkomst, wat voelt mijn buik opeens een stuk fijner! 🙂
  Het boek ‘Buik blij, jij blij’ maakt mij heel nieuwsgierig en zou een supermooie aanvulling zijn!

 149. Hallo allemaal,
  Na twee jaar sukkelen met klachten in de darmen en buik en na enkele onderzoeken werd ik doorverwezen naar een diëtiste voor het laag FODMAP dieet. Vandaag ben ik met het dieet gestart. Omdat ik nog maar een groentje ben in het dieet en heel graag van mijn klachten af wil zou het boek een mooie en leerrijke aanvulling zijn doorheen het ganse FODMAP avontuur! Zo kan ik als 23 jarige terug mijn leven zonder zorgen en klachten verderzetten!
  Alle tips en trics in verband met het FODMAP dieet zijn ook altijd welkom!!
  Groetjes Jana

 150. Wat een reacties allemaal al! Mooi wie er ook wint heeft er heel wat aan! Ondanks reacties blijf ik ook hopen ! ?

 151. ik zou graag WINNEN omdat ik WEINIG GELD heb, VEEL STRESS van wat ik nu weer moet eten; een drama, meerdere keren per dag en dan dus maar niets eet, met gevolg een te lage bloeddruk…

  ik kan niet zo veel bruikbare Fodmap-recepten vinden op internet. Facebook en instagram heb ik niet.

  HELP!

 152. Maria Kaufmann

  Maria,
  leuk om te lezen dat er zo een mooi boek is.
  Het lijkt me een hele goede aanvulling voor mijn kookworkshops, waarbij ik veel met bewustwording over de interactie voeding buiten binnenwereld bezig ben. Ik zou het super leuk vinden om dit boek te winnen en het beschrevene in praktijk door te kunnen geven.
  Hartelijke groet, Maria

 153. Monique. Janssen

  Ik zou het boek graag winnen voor mijn dochter die op kot zit. Zodat ze zelf lekkere maaltijden kan maken en kan genieten van het studenten leven. Dit zonder een “boze” buik en lange toiletbezoeken.

 154. Nog nooit echt iets gewonnen, maar het zou geweldig zijn om het deze keer te laten lukken. Ik ben bijna 69 jaar en heb al meer dan 55 jaar buikpijn. Spastische darm zegt de medische wereld, mee leren leven, Dat is moeilijk, maar met behulp van dit kookboek heb ik alle hoop ook eens buikpijnvrij te kunnen eten/leven.
  Ik ben al bezig met wat receptjes van internet maar een boek met daarin veel informatie en de juiste recepten, dat is het wel voor mij. Momenteel heb ik i.v.m. een verhuizing(kleiner wonen) niet de financiën voor boeken, dus heel graag.zou ik dit boek in mijn boekenkast zien staat en dat niet alleen natuurlijk ook dagelijks kunnen gebruiken.
  Een hoopvolle spastische darmpatiënt.

 155. Hallo, ik zou superblij zijn met dit boek. Al ruim 51 jaar kamp ik met ernstige darmklachten. Diverse malen ben ik met een zo enorm opgeblazen buik op de eerste hulp beland en vandaar met piepende banden naar de afdeling ‘verloskunde’ gereden terwijl ik steeds riep dat ik toch echt niet zwanger was. Alles al geprobeerd. Paleo, FODMAP, wel gluten, geen gluten, wel zuivel, geen zuivel enz. enz. Soms werkt iets een aantal dagen en ben ik helemaal blij, maar binnen korte tijd zijn de klachten dan weer terug. De artsen hebben overal al op- , in-, en onder gekeken, maar hebben geen flauw idee wat er nu eigenlijk aan de hand is. Wellicht vind ik dan eindelijk de oplossing in dit boek en kan ik de tweede helft van mijn leven ook eens leven i.p.v. altijd maar te overleven.

 156. Een blije buik en een blije ik….dat zou fantastisch zijn!
  Na 2 (buik)operaties is mijn spastische darm flink spastisch gaan doen.
  Van alles geprobeerd, totdat ik bij de diëtiste belandde en kennis maakte met het FODMAP-dieet… Hoe ga ik dat vorm geven in ons levendige gezin zonder 2 potten te hoeven koken?
  Mijn zoektocht gaat door; zou dit kookboek een uitkomst zijn en mij blij kunnen maken?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *