Preventie cursus

(9 klantbeoordelingen)

99.00

Veel zorgverzekeraars vergoeden gezondheidscursussen of preventieve cursussen vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af! Kijk hier voor een overzicht.

Artikelnummer: Preventie Cursus voor dieet bij Prikkelbaar Darm Syndroom. Prestatiecode 99/2100 Categorie:

Wat leer je van ons?

 • Hoe je stap voor stap je dieet kunt aanpassen
 • Hoe je FODMAP’s kunt herkennen en vermijden
 • Tips en trucs waar je tegenaan kunt lopen
 • De meest voorkomende misverstanden en hoe je deze aan kunt pakken
 • Recepten voor het hele gezin

Wat zit er in het pakket?

 • 8 weken lang online advies
 • 28 dagmenu’s
 • boodschappenlijstjes
 • recepten voor diners
 • herintroductieschema voedingsmiddelen
 • toegang tot veel gestelde vragen
 • dieetdagboek en klachtendagboek voor doorgronden patronen
 • 1 jaar toegang tot de informatie

 

9 beoordelingen voor Preventie cursus

 1. Eva

  Ik heb minder klachten. en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan. Ik ben echt meer dan tevreden met het resultaat en ga de komende weken nog een aantal producten testen waar ik erg nieuwsgierig naar ben hoe mijn darmen daarop gaan reageren.

  Ik ben nu bij les 6, door persoonlijke omstandigheden en mijn gezin was het lastig om het volgens het voorgestelde schema te volgen. Dat betekent dat ik dus langer (bijna) FODMAP vrij heb gegeten/gedronken en aangezien mijn klachten duidelijk zijn verminderd sinds ik deze voeding volg, is dat voor mij niet zo erg. Tot nu toe twijfel ik nog of ik gevoelig ben voor lactose, tarwe en/of gluten. Een lactose tolerantietest wees destijds uit dat ik niet lactose-intolerant ben, maar misschien kan dit veranderen. Zodra ik gewone pasta of couscous eet is het eigenlijk de dagen erna foute boel. Ik moet nog gaan testen in de toekomst of het dan om de gluten of om de tarwe gaat. Speltbrood gaat wel goed… Dus tot op heden ben ik best positief over dit dieet. Hartelijk dank voor jullie begeleiding.

 2. Annelies

  Ik heb minder klachten en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan. Ik vond het dieet op zich goed te doen maar heb niet altijd de recepten gevolgd. Ik zou zelf nog wel iets willen weten van het glutengehalte van sommige producten (durumtarwe, havermout, spelt). Verder schrik ik van de receptuur van veel kantenklare producten (lactose en gluten in aardappelpaprica-chips, overal zit ui in, etc.).

  Heel erg bedankt voor het laten kennismaken met dit dieet. Het gaat zo goed dat ik nog niet alle dingen heb uitgeprobeerd. Er is altijd wel een reden om geen last te willen hebben. Ik heb bijna geen klachten meer. Ben benieuwd hoe het in combinatie met warmte (op vakantie) gaat.

 3. Mieke

  Ik heb minder klachten en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan.
  Door het fodmap-dieet zijn de klachten aanzienlijk verminderd. Door het klachtenboek krijg een zeer goed beeld in wat wel en wat niet kan. Dit helpt je goed vooruit.

 4. Bianca

  Je moet echt committed zijn dit dieet te volgen, want het vraagt nogal wat van je. Uit eten gaan of bij anderen eten, kan lastig zijn dus kun je beter vermijden. Echter, als je er voor gaat, is het prima te doen. Je volgt simpelweg de menu’s, ik leerde veel nieuwe recepten en heeft me geholpen mijn weg te vinden in veilige, twijfelachtige en onveilige ingrediënten. De hits op sommige FODMAPs zijn natuurlijk niet leuk en ik ben van tijd tot tijd goed ziek geweest. Tegelijkertijd helpt het me wel in kaart te brengen waar ik nu zo heftig op reageer. Ik ben nog met het dieet bezig omdat ik sommige weken verlengd heb, maar ik heb al een goed beeld van mijn klachtenpatroon. Dit dieet leidt dan ook zeker tot een klachtenvermindering voor mij, maar helemaal klachtenvrij zal ik waarschijnlijk nooit zijn omdat PDS zich nu eenmaal niet volledig laat reguleren.

 5. Joline

  Ik heb minder klachten. en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan. Het FODMAP dieet is een aanrader voor iedereen met PDS klachten. Voor het eerst sinds jaren ben ik dagen achter elkaar klachtenvrij geweest. Daardoor heb ik meer energie en ben ik veel minder moe. Het is erg prettig om een keer geen ‘zwangere’ buik te hebben en na het avondeten niet eerst een kwartier op de bank moet liggen totdat de buikkrampen afnemen. Door low FODMAP leer je bewust te worden welke producten klachten (kunnen) veroorzaken.

  Voordat ik met het FODMAP dieet begon frustreerde ik mijzelf dat ik veel last van buikpijn had op de dagen dat ik in mijn ogen gezond had gegeten, dwz brood, fruit en een avondmaaltijd zonder veel vet en ui. Zonder FODMAP had ik nooit bedacht dat ik juist door het brood, appels, mango’s en gepaneerde vlees mijn PDS klachten aan het aanwakkeren was.

 6. Jannine

  het heeft me na vele jaren problemen goed geholpen, de klachten zijn erg veel verminderd. Ik ben weer een socialer mens geworden, ondanks ik nog goed moet opletten met datgeen wat ik eet. Mijn klachten zijn veel verminderd. Ik kan lang niet aan alles meer meedoen voor wat betreft het eten, maar dat weegt niet op tegen de problemen die ik jarenlang heb ervaren. Ook mijn gewicht is zich weer meer gaan normaliseren.

  Aanrader! Huisartsen zouden hiermee meer bekend moeten zijn.

 7. Mariska

  Ik heb geen klachten meer! En ja, ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan.
  De cursus heeft een duidelijke opzet. Werkt goed!

 8. Marja

  Ik raad het FODMAP dieet mensen met darmklachten aan! Ik ben nu in week 8 van het laag fodmap dieet en ben erachter gekomen dat er 3 groepen zijn die klachten veroorzaken polyolen fructanen galactanen. Ik ga ze nog wel weer proberen. Ik ben super tevreden zoals het gegaan is. De klachten zijn veel minder geworden en kan het iedereen aanraden.

 9. Karianne

  Ik heb superveel aan het eetschema. Mijn darmen zijn nog nooit zo rustig geweest. Top!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *