PDS Begeleiding

99.00

(9 klantbeoordelingen)

Zelfzorgprogramma om zelfstandig of als extra bij de behandeling van je diëtist te volgen.

Artikelnummer: Preventie Cursus voor dieet bij Prikkelbaar Darm Syndroom. Prestatiecode 99/2100 Categorie:

Beschrijving

Individueel zelfzorgprogramma bij FODMAP arm dieet

ontdek welke voeding bij jou de klachten veroorzaken

Het FODMAP arme dieet geeft bij 75% van de mensen met prikkelbaredarmsyndroom (PDS) vermindering van de klachten zoals buikpijn, opgeblazen gevoel en diarree of obstipatie. Wil je het dieet ook volgen? Met onze online begeleiding gaat het een stuk eenvoudiger en maak je minder snel dieetfouten!

Schrijf mij maar in!

Wat leer je van ons?

 • Hoe je stap voor stap je dieet kunt aanpassen
 • Hoe je FODMAP’s kunt herkennen en vermijden
 • Tips en trucs waar je tegenaan kunt lopen
 • De meest voorkomende misverstanden en hoe je deze aan kunt pakken
 • Recepten voor het hele gezin

Wat zit er in het pakket?

 • 8 weken lang online advies
 • 28 dagmenu’s
 • boodschappenlijstjes
 • recepten voor diners
 • herintroductieschema voedingsmiddelen
 • toegang tot veel gestelde vragen
 • dieetdagboek en klachtendagboek voor doorgronden patronen
 • 1 jaar toegang tot de informatie

 

Zij gingen je voor:

Mireille zegt: Wat een opluchting om te merken dat voeding wel degelijk invloed heeft op mijn darmklachten. Ik heb ervaren dat bepaalde groepen geen klachten geven en andere weer wel. In het verleden heb ik wel eens bepaalde voedingsmiddelen getest, maar juist door eerst alles weg te laten en dan weer per groep te testen, kom je er pas echt achter waar je gevoelig voor bent. Ik zal zeker zo veel mogelijk Fodmap vrij blijven eten, maar ik zal ook zeker voedingsmiddelen en combinaties blijven testen. Ik ben blij dat ik het besluit heb genomen om het dieet te gaan volgen, het heeft mij helderheid en rust gebracht. Het online programma is een duidelijk programma en het dieet is (met een beetje discipline) goed vol te houden. 

Inge laat ons weten: In het begin is het lastig. Ik ben heel goed geholpen door de diëtist die mij helpt met dit dieet. Ik zou niemand aanraden het alleen te gaan doen. Ik merk dat stress ook een factor is maar voeding zeker mee speelt. Met het uitproberen van het dieet ben ik verbaasd hoe mijn lichaam reageert. Voor mij is het duidelijk dit werkt voor mij heel goed. Ik ben blij met mijn mdl arts dr. den Hoed van het Erasmus MC. die mij dit heeft aangeraden. Ik ga verder met testen en hoop zo de gebruiksaanwijzing van mijn darmen te leren kennen.

Marcel uit België raad het FODMAP dieet mensen met darmklachten aan. Vooral de bonus lijsten met FODMAP arme producten waren heel belangrijk. Ik paste dit al gedeeltelijk toe, maar door de cursus toch wel wat strikter, zodat ik me toch nog op heel wat fouten kon betrappen (vooral weglaten van ajuin en look en zoeten met honing). 

Ja, nu weet ik het zeker, schrijf mij maar in!

Kies voor jou de beste oplossing

 • eenvoudig: doe wat we zeggen en je zult geen dieetfouten maken
 • maak gebruik van onze jarenlange ervaring met het FODMAP dieet om zo sneller weer lekker in je vel te zitten
 • eenvoudige recepten waar iedereen van kan genieten, je hoeft geen aparte maaltijden te bereiden
 • we helpen je met elke stap zodat je snel weet waar je aan toe bent en waar je klachten vandaan komen
 • volg het dieet zelfstandig of met extra ondersteuning van een diëtist, aan jou is de keuze

Ontwikkel je zelfvertrouwen en werk aan je gezondheid

 • leer te luisteren naar je eigen darmen en ontdek welke FODMAPs klachten geven
 • ontdek hoeveel je van elk product én van elke FODMAP groep kunt eten zodat je klachten beperkt blijven tot een minimum
 • ga lekker ontspannen de deur uit en weet wat je kunt verwachten
 • 75% van de mensen merkt na een paar dagen al verbetering

 

Klik hier om je aan te melden voor het zelfzorgprogramma

9 beoordelingen voor PDS Begeleiding

 1. Eva

  Ik heb minder klachten. en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan. Ik ben echt meer dan tevreden met het resultaat en ga de komende weken nog een aantal producten testen waar ik erg nieuwsgierig naar ben hoe mijn darmen daarop gaan reageren.

  Ik ben nu bij les 6, door persoonlijke omstandigheden en mijn gezin was het lastig om het volgens het voorgestelde schema te volgen. Dat betekent dat ik dus langer (bijna) FODMAP vrij heb gegeten/gedronken en aangezien mijn klachten duidelijk zijn verminderd sinds ik deze voeding volg, is dat voor mij niet zo erg. Tot nu toe twijfel ik nog of ik gevoelig ben voor lactose, tarwe en/of gluten. Een lactose tolerantietest wees destijds uit dat ik niet lactose-intolerant ben, maar misschien kan dit veranderen. Zodra ik gewone pasta of couscous eet is het eigenlijk de dagen erna foute boel. Ik moet nog gaan testen in de toekomst of het dan om de gluten of om de tarwe gaat. Speltbrood gaat wel goed… Dus tot op heden ben ik best positief over dit dieet. Hartelijk dank voor jullie begeleiding.

 2. Annelies

  Ik heb minder klachten en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan. Ik vond het dieet op zich goed te doen maar heb niet altijd de recepten gevolgd. Ik zou zelf nog wel iets willen weten van het glutengehalte van sommige producten (durumtarwe, havermout, spelt). Verder schrik ik van de receptuur van veel kantenklare producten (lactose en gluten in aardappelpaprica-chips, overal zit ui in, etc.).

  Heel erg bedankt voor het laten kennismaken met dit dieet. Het gaat zo goed dat ik nog niet alle dingen heb uitgeprobeerd. Er is altijd wel een reden om geen last te willen hebben. Ik heb bijna geen klachten meer. Ben benieuwd hoe het in combinatie met warmte (op vakantie) gaat.

 3. Mieke

  Ik heb minder klachten en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan.
  Door het fodmap-dieet zijn de klachten aanzienlijk verminderd. Door het klachtenboek krijg een zeer goed beeld in wat wel en wat niet kan. Dit helpt je goed vooruit.

 4. Bianca

  Je moet echt committed zijn dit dieet te volgen, want het vraagt nogal wat van je. Uit eten gaan of bij anderen eten, kan lastig zijn dus kun je beter vermijden. Echter, als je er voor gaat, is het prima te doen. Je volgt simpelweg de menu’s, ik leerde veel nieuwe recepten en heeft me geholpen mijn weg te vinden in veilige, twijfelachtige en onveilige ingrediënten. De hits op sommige FODMAPs zijn natuurlijk niet leuk en ik ben van tijd tot tijd goed ziek geweest. Tegelijkertijd helpt het me wel in kaart te brengen waar ik nu zo heftig op reageer. Ik ben nog met het dieet bezig omdat ik sommige weken verlengd heb, maar ik heb al een goed beeld van mijn klachtenpatroon. Dit dieet leidt dan ook zeker tot een klachtenvermindering voor mij, maar helemaal klachtenvrij zal ik waarschijnlijk nooit zijn omdat PDS zich nu eenmaal niet volledig laat reguleren.

 5. Joline

  Ik heb minder klachten. en ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan. Het FODMAP dieet is een aanrader voor iedereen met PDS klachten. Voor het eerst sinds jaren ben ik dagen achter elkaar klachtenvrij geweest. Daardoor heb ik meer energie en ben ik veel minder moe. Het is erg prettig om een keer geen ‘zwangere’ buik te hebben en na het avondeten niet eerst een kwartier op de bank moet liggen totdat de buikkrampen afnemen. Door low FODMAP leer je bewust te worden welke producten klachten (kunnen) veroorzaken.

  Voordat ik met het FODMAP dieet begon frustreerde ik mijzelf dat ik veel last van buikpijn had op de dagen dat ik in mijn ogen gezond had gegeten, dwz brood, fruit en een avondmaaltijd zonder veel vet en ui. Zonder FODMAP had ik nooit bedacht dat ik juist door het brood, appels, mango’s en gepaneerde vlees mijn PDS klachten aan het aanwakkeren was.

 6. Jannine

  het heeft me na vele jaren problemen goed geholpen, de klachten zijn erg veel verminderd. Ik ben weer een socialer mens geworden, ondanks ik nog goed moet opletten met datgeen wat ik eet. Mijn klachten zijn veel verminderd. Ik kan lang niet aan alles meer meedoen voor wat betreft het eten, maar dat weegt niet op tegen de problemen die ik jarenlang heb ervaren. Ook mijn gewicht is zich weer meer gaan normaliseren.

  Aanrader! Huisartsen zouden hiermee meer bekend moeten zijn.

 7. Mariska

  Ik heb geen klachten meer! En ja, ik raad het FODMAP dieet mensen met PDS aan.
  De cursus heeft een duidelijke opzet. Werkt goed!

 8. Marja

  Ik raad het FODMAP dieet mensen met darmklachten aan! Ik ben nu in week 8 van het laag fodmap dieet en ben erachter gekomen dat er 3 groepen zijn die klachten veroorzaken polyolen fructanen galactanen. Ik ga ze nog wel weer proberen. Ik ben super tevreden zoals het gegaan is. De klachten zijn veel minder geworden en kan het iedereen aanraden.

 9. Karianne

  Ik heb superveel aan het eetschema. Mijn darmen zijn nog nooit zo rustig geweest. Top!

Leave Comment
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

clear formSubmit