Water
Water is het beste drankje en kan zonder beperking gedronken worden. Voor extra smaak kan citroen- of limoensap aan het water toegevoegd worden.

Thee en koffie
Zwarte, witte, groene en (peper)muntthee zijn prima. Chai thee en paardenbloemthee zijn alleen toegestaan wanneer ze niet te sterk zijn gezet. In de eliminatiefase kan je beter kamille, venkel en kruidenthee vermijden.

Siroop en frisdranken
Drankjes gezoet met (kristal)suiker zijn toegestaan. Uiteraard is het voor je gezondheid niet aan te raden er te veel van te nemen, we raden maximaal 1 glas per keer aan. Let op dat ze niet gezoet zijn met fructosesiroop, glucose-fructosesiroop of sorbitol.

Zuivelvervangers
Om melk te vervangen zijn er diverse producten op de markt die prima verdragen worden bij het FODMAP arme dieet zoals lactosevrije melk, rijstmelk, havermelk en quinoamelk. Sojamelk wordt door de meeste mensen ook goed verdragen.

Vruchten- en groentesappen
Gemaakt van FODMAP arme soorten zijn ze geschikt voor de eliminatie fase. Gebruik echter niet te veel, maximaal 125 ml. Wanneer je een pak sap in de winkel koopt, let dan goed op de ingrediënten.

Alcoholische dranken
Een glas wijn, rood of wit, past prima in het FODMAP arme dieet. Ook een biertje of glas stekte drank is toegestaan. Let wel op dat het geen zoete wijn of (mix)drankje is, daar zit vaak zoetstof of lactose in.