Heb je last van zeurende, krampende of stekende pijn in je buik. opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of juist verstopping? Dan heb je vast de term prikkelbaredarmsyndroom al eens langs horen komen.
Helpt het FODMAP dieet bij PDS?
Bij 75% van alle mensen die last hebben van PDS helpt het laag FODMAP dieet. Het is alleen geen dieet wat je ‘even’ zelf kunt gaan doen, je hebt er gedegen begeleiding bij nodig. Je kunt daarvoor een gespecialiseerde diëtist bezoeken of aan de slag gaan met onze online laag FODMAP dieet begeleiding.
Wat leer je van ons?
- Hoe je stap voor stap je dieet kunt aanpassen
- Hoe je FODMAP’s kunt herkennen en vermijden
- Tips en truks waar je tegenaan kunt lopen
- De meest voorkomende misverstanden en hoe je deze aan kunt pakken
- Traditionele recepten voor het hele gezin
Wat zit er in het pakket?
- 8 weken lang online advies
- 28 dagmenu’s
- boodschappenlijstjes
- recepten voor diners
- herintroductieschema voedingsmiddelen
- toegang tot veel gestelde vragen
- dieetdagboek en klachtendagboek voor doorgronden patronen
- 12 maanden toegang tot de informatie
Ga de strijd aan met PDS en bestel nu toegang!
[woocommerce_one_page_checkout template=”product-single” product_ids=”323″]
Veel gestelde vragen
Vergoeding zorgverzekeraars: Veel zorgverzekeraars vergoeden gezondheidscursussen of preventieve cursussen vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af! De zelfzorgprogramma’s verzorgen we in samenwerking met de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB) en de Vereniging van Allergiepatiënten.
Hoe werken de vergoedingen?
Stap 1: bestel het programma
Stap 2: betaal eenvoudige en veilig online met iDEAL, Paypal of Credit Card
Stap 3: je krijgt per email de factuur, die dien je in bij je zorgverzekeraar
Stap 4: je hebt direct toegang tot de eerste module
Op de factuur staan de codes en logo’s die nodig zijn om deze snel te laten uitbetalen!
Om zeker te weten dat het vergoed wordt en hoe hoog de vergoeding is, raden wij u aan van te voren er navraag over te doen bij uw zorgverzekeraar.
VRAAG DAN AAN JE ZORGVERZEKERAAR:
“Vergoeden jullie preventie cursussen gegeven door patiëntenverenigingen?”
Kijk voor de juiste namen die elke verzekering gebruikt bij deze linkjes. Bij CZ heet het bijvoorbeeld “Gezondheidscursus” en bij VGZ heet het “Cursus: leren omgaan met een ziekte of aandoening”. Lekker handig, maar goed… waarom zouden we het makkelijker maken!
Wat wil dat zeggen, online advies? Na aanmelding krijg je toegang tot alle lessen die we hebben ontwikkeld om met het laag FODMAP dieet aan de slag te kunnen gaan. Wanneer je een aanvullend dieet of medische aandoening hebt die persoonlijke aanpassingen vereisen bij het volgen van het dieet dan raden we je aan extra persoonlijke begeleiding van een ervaren diëtist in te schakelen.
Hoe kan ik inloggen? Na je aanmelding krijg je een link met de inloggegevens.
Wat als ik mijn inloggegevens kwijt ben? Dan vraag je gewoon een nieuwe aan, dat kan door je emailadres in te typen, het systeem stuurt automatisch een nieuw wachtwoord.
Wanneer start een nieuwe cursus? Je kunt elke dag starten, wanneer jij wilt!
Wat als het downloaden me niet lukt? De weekmenu’s en sommige extra’s zijn opgeslagen als PDF en kan je downloaden door erop te klikken. Om te lezen heb je Acrobat Reader nodig. Deze kan je hier downloaden. Andere documenten zijn opgeslagen als word document, deze kunnen door de meeste tekstverwerkingsprogramma’s geopend worden.
Kan ik het dieet zonder begeleiding doen? Wij adviseren wel om het fodmap-dieet te doen onder begeleiding van een dietist die bekend is met het fodmap-dieet. De dietist kijkt of je het dieet juist volgt en geen tekorten krijgt.