Hoe zit het nu met de belastingteruggave?

Ben jij ook veel meer tijd kwijt aan boodschappen doen nu je alle verpakkingen moet nakijken? Dat klinkt heel herkenbaar! Daarbij zijn producten “vrij van” soms ook nog eens duurder dan de reguliere producten, en dat vond onze vriend de belastingdienst blijkbaar niet eerlijk! Vandaar een tegemoetkoming!

Omdat je bij het FODMAP arm-, SIBO- of welk dieet dan ook, soms extra kosten maakt komt de belastingdienst je tegemoet en mag je de periode dat je het dieet volgt aftrekken van je inkomsten.

Diverse diëten, zo ook het FODMAP arm dieet, staat op de lijst van de belastingdienst. Maar… je krijgt niet zomaar het gehele bedrag uitgekeerd. Bij het FODMAP dieet staat bijvoorbeeld 900 euro aangegeven maar dit moet je wel delen door de periode dat je het FODMAP arm dieet -dat belastingjaar- hebt gevolgd. Ben je dus in juni 2019 gestart, dan is dat een half jaar in 2019; dus de helft van het, door de belastingdienst aangegeven, bedrag.

Wat je verder nodig hebt is een formulier mét handtekening van je behandelaar; bijvoorbeeld diëtist of huisarts. Wij kunnen het formulier, omdat we online begeleiden, helaas niet invullen en ondertekenen voor je! Het formulier en de hoogte van de aftrekposten staan op de site van de belastingdienst. Hoeveel je daadwerkelijk terugkrijgt is afhankelijk van je ingekomen, spaargeld en andere aftrekposten.

Als je de verklaring niet hebt en toch invult dat je het dieet volgt, pleeg je officieel fraude. De wet schrijft voor dat je deze verklaring moet hebben. Lees altijd eerst de voorwaarden en zie voor overige informatie de site van de belastingdienst.

Makkelijker kunnen wij het niet maken, wel leuker… of zoiets 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *