Goed voor jezelf zorgen!

Lekker pizza! Bijna iedereen is er gek op. Dat een pizza niet gelijk hoeft te betekenen dat je ongezond eet laten we wel zien in dit recept. Er komt, op de bodem na, geen pakje of zakje aan te pas. En je kunt het heerlijk beleggen met allerlei groentes die passen binnen het FODMAP arm dieet!

Dit heb je nodig:

  • Schär kant en klaar pizzabodem
  • scheutje knoflookolie
  • blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 basilicum plant
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • 3 champignons uit blik, in plakjes
  • 1/4 paprika, in reepjes
  • handje rucola

Zo maak je het klaar:

Begin met de tomatensaus. Verhit de knoflookolie (zonder knoflookstukjes) in een pan (met dikke bodem). Voeg het blik gepelde tomaten toe, de oregano en een handje basilicum blaadjes. Laat het even pruttelen, een minuut of 5.

Bak ondertussen in een pan, weer in wat knoflookolie zonder stukjes, de champignons en paprikareepjes tot ze wat zachter zijn.

Doe de tomatensaus in een blender zodat een gladde saus ontstaat. Roer de rest van de bascilicumblaadjes door de saus en laat afkoelen.

Pak de pizzabodem en bedek deze met de tomatensaus. Verdeel de champignons en paprika over 2 kwarten. Pak de helft van de mozzarella en verdeel deze ook over 1 kwart. Bak de pizza volgens de instructies op het pak.

Als de pizza uit de oven komt leg je op het ‘lege’ kwart wat rucola en ten slotte verdeel je de rest van de mozzarella over de pizza.

De hoeveelheden en ingrediënten die we gebruiken in deze pizza zijn FODMAP arm én glutenvrij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *