Mag ik nu nooit meer ….

Deze vraag kreeg ik via de mail naar aanleiding van het downloaden van de gratis overzichten met producten die hoog / laag zijn in FODMAP’s:

Ik heb de diagnose PDS gekregen. Hoge FODMAPbetekent toch dat je dit niet mag eten? Zulke gezonde producten met vitamines…..
Ben bijvoorbeeld gek op avocado en ook op de noten in deze lijst en linzen en geitenkaas, om maar eens iets te noemen uit alle categorieën. Word ik heel verdrietig van, als ik dit niet meer mag.

Gelukkig is dat niet altijd en bij alle producten het geval! 

Het rode en groene overzicht geeft aan welke producten veel (rood) FODMAP’s bevatten en welke weinig (groen) FODMAP’s bevatten. Over het algemeen hebben mensen met PDS geen last van de groene producten, dus de laag FODMAP producten. Het betekent niet dat je de producten die hoog in FODMAP’s (rood) zijn niet mag eten, alleen heb je meer kans dat je daar klachten van krijgt.

Met ons dieet eet je een aantal weken enkel producten die laag zijn in FODMAP’s, de menu’s die we hebben samengesteld zijn wel volwaardig qua vitamines en mineralen etc. Gedurende een aantal weken ga je elke keer een groep producten testen die hoog zijn in FODMAP’s om zo er achter te komen van welke producten je klachten krijgt en hoeveel klachten je krijgt.

Je kunt dan nadat je klaar bent met het dieet zelf kiezen of je die producten waar je klachten van krijgt wilt laten staan of dat je je klachten voor lief neemt en lekker geniet van de producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *