Alle vermijden wat hoog is in FODMAP’s?

Deze mail kreeg ik van de week:

Inmiddels ben ik zelf aan de slag gegaan met de lijstjes lage en hoge Fodmap’s. Ik eet alleen nog maar de dingen die op de lage Fodmap staan en absoluut niet meer wat op de hoge Fodmap staat. Ik had voorheen dagelijks enorme krampen en een enorme opgezette buik (en dat al meer dan 10 jaar lang) en nu ik een aantal weken bezig ben met het Fodmap dieet heb ik bijna tot helemaal geen last meer. Ik ben echt zo blij! Ik had dit voorheen niet kunnen denken omdat ik dacht dat ik toch wel erg gezond at.

Aangezien ik nu ongeveer 10 warme maaltijden heb bedacht, zit ik er toch over te denken om de cursus te doen omdat ik daardoor ook meer recepten krijg. Daarnaast gaat het nu zo goed dat ik, naast dat ik bang ben voor het terug komen van de klachten, niet precies weet hoe ik kan testen welke groepen ik niet tegen kan. Ik kon op de site wel vinden hoe de eliminatiefase gaat maar ik vroeg mij af of dit nog uitgebreider staat beschreven in de cursus. Ik las wel dat er een herintroductieschema voedingsmiddelen in zit. Wat houdt dit precies in?

Het antwoord:

De meeste mensen met PDS hebben geen problemen met álle FODMAP’s, alleen bepaalde groepen. Denk bijvoorbeeld aan de fructanen, galactanen of polyolen etc.
Een goed ingezet introductieschema zorgt ervoor dat je op een verantwoorde manier gaat testen welk van de FODMAP’s bij jou de klachten geven, zodat je niet onnodig een eenzijdig dieet gaat volgen. In ons online programma wordt je aan de hand genomen en gaan we stap voor stap diverse groepen introduceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *