Oosterse nasi (4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
300 g rijst
150 g hamlappen
200 g kipfilet
1 rode paprika
3 lente-uien (alleen het groene deel gebruiken, bewaar klein handje voor garnering)
2 el olie
2 el stroop
2 eieren
Pot sambal oelek
Kruidenmix:
2 tl paprikapoeder
2 tl koriander
2 tl gemberpoeder
2 tl kerriepoeder
½ tl chilipoeder (Naar pittigheid meer toevoegen)
Bereidingswijze
1. Kook de rijst met wat zout zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Snijd de hamlappen en kipfilet in reepjes. Snijd de paprika en lente-ui in reepjes.
3. Verhit de olie en bak de ham en kipfilet goudbruin samen met de paprika en de lente-ui. Voeg de kruidenmix en de stroop toe en roer dit goed door. Zet het vuur laag en laat 2-3 minuten zachtjes staan. Tijdens het experimenteren met de kruidenmix kwam naar voren dat de mix erg zout wordt wanneer dit eraan wordt toegevoegd. U kunt nu het gerecht proeven en beslissen of er na smaak nog een snufje zout nodig is.
4. Bak de eieren en maak hier reepjes van, voeg toe aan het gerecht.
5. Voeg de rijst toe en laat samen nog even verwarmen.
6. Dien de nasi op en garneer met de lente-ui.
7. Serveer de sambal oelek apart en voeg toe naar smaak
Eet smakelijk!
Dat ziet er heerlijk uit, maar wat voor een stroop wordt hiervoor gebruikt?
Beste Anoeska, hier wordt normale keukenstroop gebruikt.
Waarom gaat er stroop door? Klinkt zo raar in nasi…en proef je dat ook echt?
Nee, proef je niet, maar geeft wel een beetje zoete smaak aan het gerecht. Is echt wel lekker!
Is de stroop een beetje als vervanger van ketjap? Kan dat ook gewoon?