Thaise groene curry (4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
1 rode peper
1 stengel sereh (citroengras)
1 blikje kokosmelk (400 ml)
2 el suiker
3 cm verse gemberwortel
1 limoen
1 el olie
4 kipfilets (a ca. 125 g)
1-2 tl zout
1 tl peper
1 zakje verse koriander (15 g)
Bereidingswijze
1. Maak de peper schoon en snijd deze in dunne reepjes. Hak de serehstengel in stukken.
2. Breng in de pan de kokosmelk aan de kook samen met de suiker, het zout, de peperreepjes en de sereh.
3. Schil de gember en rasp dit boven de pan uit. Boen de limoen schoon en rasp dit ook boven de pan uit. Pers het sap van de limoen uit en voeg dit toe.
4. Laat dit mengsel ongeveer 15 minuten op hoog vuur inkoken.
5. Intussen in een koekenpan olie verhitten. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak deze in 10 minuten gaar en bruin.
6. Hak de koriander fijn voor garnering. Haal de sereh uit de saus, en serveer de saus apart. Snijdt de kipfilet en verdeel dit met de rijst over 4 borden.
Eet smakelijk!
1-2 el zout in de Thaise curry was véél te zout. Moet dat niet tl zijn?
caroline, ik denk dat je helemaal gelijk hebt! ik heb het aangepast in het recept, dank je voor je reactie!
Dit gerechtje maak ik regelmatig de ene keer met kip en dan weer eens met witvis deze kook je gewoon ca 10 min mee in de curry heeeerlijk!!!!!!
Heerlijk recept! Heb gesmuld, bedankt!