Spaghetti met tonijn en groenten - FODMAP dieet

Spaghetti met tonijn en groenten

Spaghetti met tonijn en groenten (2 personen)
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten
150 g sperziebonen
2 el olijfolie
1/2 courgette (140 g), in stukjes
2 preien, alleen het groene deel, in ringetjes
1 stronkje witlof (50 g), in stukjes
6 grote of 8 gemiddelde tomaten
150 g spelt spaghetti
1 blikje tonijn, uitgelekt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el peterselie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
1. Kook de sperziebonen in ruim water beetgaar.
2. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Maak kruisjes in de onderkant van de tomaten, dompel ze onder in kokend water tot u ziet dat het velletje loslaat, laat de tomaten schrikken onder koud water en ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
3. Verhit de olie in een wok of grote pan. Roerbak hierin de boontjes, courgette, prei en witlof. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe.
5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Schep de tonijn en kruiden door de groentesaus en breng op smaak met zout en peper.

Tip: Ook erg lekker met plakjes olijven of kappertjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *