Rauwe andijvie stamp

Rauwe andijvie stamp (4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
1 kg aardapelen
zout
400 g andijvie
200 g spekblokjes, ongekruid
200 g jong belegen kaas
4 augurken
scheutje lactosevrije melk
2 el mayonnaise
25 g boter
peper


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote pan en zet ze net onder water. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de andijvie in kleine stukjes en was ze. Laat goed uitlekken.
  3. Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn, leg ze dan op een stukje keukenrol om uit te laten lekken.
  4. Snij de augurk en kaas in kleine blokjes.
  5. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af. Voeg de melk, mayonaise en boter toe en maak er puree van.
  6. Voeg de andijvie, spekjes, augurk en kaas toe en meng goed door.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: serveer met een lekkere groene salade van sla, komkommer en fijn gesneden paprika. Lekker met een scheutje olijfolie en azijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *