Rauwe andijvie stamp (4 personen)
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
1 kg aardapelen
zout
400 g andijvie
200 g spekblokjes, ongekruid
200 g jong belegen kaas
4 augurken
scheutje lactosevrije melk
2 el mayonnaise
25 g boter
peper
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe ze in een grote pan en zet ze net onder water. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de andijvie in kleine stukjes en was ze. Laat goed uitlekken.
- Bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn, leg ze dan op een stukje keukenrol om uit te laten lekken.
- Snij de augurk en kaas in kleine blokjes.
- Als de aardappels gaar zijn giet je ze af. Voeg de melk, mayonaise en boter toe en maak er puree van.
- Voeg de andijvie, spekjes, augurk en kaas toe en meng goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
Tip: serveer met een lekkere groene salade van sla, komkommer en fijn gesneden paprika. Lekker met een scheutje olijfolie en azijn.