Chips

Ik durf het bijna niet op te biechten, maar ik eet vrijwel iedere dag wat chips. Ik ben er dol op! Ik weiger om een gezondheidsfreak te worden vanwege mijn prikkelbare darm en dus gevoelige buikje. Ik wil betaalbaar, gemakkelijk en liefst nog gezond eten en snacken.

Ik ben een no-nonsense vrouw, die alleen op haar voeding let om een pijnlijke opgeblazen buik te voorkomen. Ik heb geen zin heeft om kapitalen uit te geven aan eten of om urenlang in de keuken bezig te zijn en allerlei recepten uit te proberen. Ik heb een gezonde leefstijl en eet dagelijks meer dan de aanbevolen hoeveelheid groenten dus een chipje is een lekkere aanvulling!

Chips als aanvulling

De boerderijchips, licht gezouten, naturel variant is mijn favoriet. Denk nu niet dat ik iedere avond onderuitgezakt op de bank zit, in mijn joggingbroek, zappend voor de teevee en dan een zak chips wegwerk. Ik geniet, maar met mate! Ik eet chips als gluten- en koemelkvrije aanvulling op mijn gezonde maaltijd.

Ik neem één, soms twee handjes bij mijn lunch of avondmaal. Ik vind die knisperknapperige zoute pieperschijfjes hartstikke lekker naast mijn groente, een salade of soep. Bij de lunch of bij mijn avondmaal. Je ziet dit soms ook met nacho’s bij buitenlandse gerechten; helemaal zo gek nog niet. Ze zijn voordelig, lang houdbaar, overal te koop en nog makkelijk mee te nemen ook! Ben je benieuwd hoeveel (verzadigd) vet of calorieën er in mijn portie chips zit?

Chips, 1 handje 10 g, naturel Chips, 2 handjes 20 g, naturel Portie(6) crackertjes, Schär, gluten free 1 plak 48+ kaas
Energie 54 kcal 108 kcal 158 kcal 113 kcal
Vet 3,4 g 6,8 g 4,2 g 9,2 g
Wv. Verzadigd vet 0,6 g 1,2 g 2,5 g 6 g
Eiwit 0,6 g 1,2 g 1,2 g 6,8 g
Koolhydraten 5,1 g 10,2 g 28 g 0 g
Vezels 0,4 g 0,8 g 1,5 g 0 g
Zout 0,12 g 0,24 g 0,56 g 0,58 g

Deze informatie is afkomstig van de Calorieënchecker van Mijn Voedselcentrum

Het stelt mij gerust. Er is niets op tegen om – naast je gezonde en verantwoorde leefstijl – af en toe een handje chips te eten. Zelfs twee handjes chips bevatten minder calorieën, verzadigd vet en zout, dan bijvoorbeeld een voorgesneden plak 48+ kaas. Niets mis met chips met mate, al lijkt het nog zo fout…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *