Lactosevrije proteïne repen

In mijn vorige blog heb ik het met jullie gehad over Lactosevrije Proteïne shakes. Om mijn #FITGIRL verhaal af te maken, wil ik het nu met jullie gaan hebben over lactosevrije proteïne repen. Iets wat een echte #FITDUTCHIE wel zal kennen. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen, maten, smaken en merken. Eén ding is zeker, goedkoop zijn ze niet en lang niet allemaal even lekker.

Een klein beetje lactose…

Ik ben zelf lactose-intolerant, maar ik verdraag een klein beetje lactose prima. Als ik dus een proteïne reep zou eten waar lactose in zit kan dit dus gewoon, en geloof mij; er zijn er een aantal die echt GEWELDIG zijn, een feestje in je mond zeg maar. Vooral diegene met een dikke laag chocolade van binnen én van buiten, met crunchy stukjes, pindakaas, nootjes etc. Loopt het water je al in de mond? Degene die ik hierboven beschrijf bevat wel héél veel chocolade, maar in dat geval neem ik de eventuele buikpijn zeker voor lief.

Maar wat nou als je een klein beetje lactose echt niet verdraagt? Of je bent veganistisch maar je hebt zoveel zin in iets lekkers? Nou, je raadt het waarschijnlijk al; ZE ZIJN ER!
Ik had graag een heel enthousiast en alleen maar positief blog hierover willen schrijven, maar ik wil ook realistisch zijn. De keuze is niet reuze. Ik heb al mijn google skills uit de kast getrokken, maar helaas is het assortiment niet zo groot als bij de lactosevrije proteïne shakes. Ook moet je écht goed zoeken, niet alle bekende FIT shops hebben ze, er zit weinig eiwit in, of moet je er gelijk 12 kopen.

MAAR, ze bestaan wel! En nog in verschillende smaken ook (om even op het positieve terug te komen).
In mijn vorige blog beschreef ik al welke verschillende eiwitten er gebruikt kunnen worden waar geen lactose in zit; soja eiwitisolaat en erwteneiwit bijvoorbeeld. Wat ik vooral zie terugkomen in de repen is dat een rijst eiwit wordt gebruikt als ingrediënt.

Waar let je op?

De verschillen waar je wel even op moet letten zijn de hoeveelheden eiwitten, of ze helemaal natuurlijk (VEGAN) zijn, en de calorieën.
Bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vindt. De hoeveelheid eiwitten? Natuurlijke producten? De smaak en structuur?
Degene die hierboven te zien is, is de lactosevrije ‘Powerbar Natural Protein’ reep. Deze is – naast lactosevrij – ook vegan en bevat 30% eiwit. Dat is best veel kan ik je vertellen! Ze zijn er in meerdere smaken en ja, ook met stukjes chocolade! Ik heb deze gekozen, omdat je ze ook per stuk kunt bestellen. Op die manier kan je het eerst even proberen voordat je gelijk vast zit aan 12 stuks, en je ze van ellende maar weg gaat geven waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Zonde!

Tot slot, en misschien wel het allerbelangrijkste?
Hij is nog lekker ook!

Kijk maar naar mijn happy face.

 

1 gedachte over “Lactosevrije proteïne repen”

  1. Pingback: Lactosevrije shake - FODMAP dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *