Enzymen bij PDS en FODMAP

Enzymen helpen in je darmen je voeding te verteren. Ze werken als een schaar die de stofjes in stukjes knippen die je darmen goed kunnen verwerken. Soms werken de enzymen in je darmen niet optimaal. Dan zou je kunnen kiezen om een supplement die uit enzymen bestaat te kunnen nemen.

Bij prikkelbare darmen en heel veel voedselintoleranties gaat het mis in de darmen, de vertering van bepaalde voedingsmiddelen gaat niet zoals het zou moeten. Goed voorbeeld daarbij is als je lactose intolerant bent, dan mis je het enzym lactase. Door een tablet lactase te nemen vul je het enzym aan en kan je de lactose beter verwerken. Inmiddels is dit zo ingeburgerd, iedereen kent deze tabletten wel toch? Maar er zijn er nog veel meer die je kunnen helpen! Zie onderstaande voorbeelden van Disolut.

Combi speciaal voor het FODMAP arm dieet

Quatrase bevat een combinatie van 4 enzymen: Lactase, Xylose isomerase, Invertase en alpha galactosidase. Dit zorgt voor de afbraak van lactose, fructose, fructanen, galactanen en sucrose. Het proberen waard als je last hebt van heel veel voedingsmiddelen die onder de FODMAPs vallen. Heb je geen idee wat er allemaal bij de FODMAPs hoort? Bekijk dan ons zelfzorgprogramma eens.

Fructanen en galactanen

Twee van de grote boosdoeners voor mensen die PDS hebben zijn de fructanen en galactanen. Het zijn onderdelen van de beroemde FODMAPs. Heb je het FODMAP arm dieet gedaan en blijk je er gevoelig voor te zijn? Dan is Fibractase misschien wel wat voor jou. Het bevat het enzym alpha galactosidase, wat zorgt voor de afbraak van fructanen en galactanen uit de voeding.

Fructose intolerantie

Fructose zit in heel veel groente- en fruitsoorten. In appels en peren bijvoorbeeld zit erg veel fructose. Als je buikpijn krijgt na het eten van deze fruitsoorten dan zou het heel goed fructose intolerantie kunnen zijn! Om het zeker te weten kun je langs de dokter gaan en vragen om een ademtest. Blijk je inderdaad last te hebben van fructose, dan zou je het product Lutomerase kunnen gebruiken, dit bevat het enzym Xylose isomerase. Dit enzym zorgt ervoor dat de vrije fructose uit de voeding wordt omgezet naar glucose. Wil je meer weten over fructose overgevoeligheid? Kijk dan eens bij ons zelfzorgprogramma.

Histamine intolerantie

Heb je histamine intolerantie? Dan is een tekort aan het enzym DAO(Diamine Oxidase) vaak waar het probleem zit. Met DAOSIN of PRODAO kan je een tablet nemen om zo het tekort aan te vullen. Heel veel mensen met histamine overgevoeligheid gebruiken het bijvoorbeeld als ze uit eten gaan om zo klachten te voorkomen. Wil je meer weten over histamine overgevoeligheid en waar histamine allemaal in zit? Doe dan mee met ons zelfzorgprogramma.

Sucrose intolerantie

Alhoewel je het veel hoort, mensen die zeggen dat ze een allergie hebben voor suiker, kan het écht niet. In suiker zit geen eiwit waar je immuunsysteem op reageert, dus het kan nooit een allergie zijn. Wel kan je gevoelig zijn voor suiker. Het supplement Invertase zou je dan eens kunnen proberen. Het bevat het enzym invertase, wat zorgt voor de afbraak van sucrose/sacharose (tafelsuiker).

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *