WIN ook ‘De FODMAP vriendelijke keuken’

 

Ik schreef er al eerder over, het (vertaalde) boek van de Engelse Emma Hatcher, de FODMAP vriendelijke keuken. Echt een heerlijk boek met prachtige recepten waarvan je absoluut niet zou denken dat het om een dieetboek gaat!

Gisteren mocht ik haar interviewen en alhoewel ik graag ‘even’ naar Londen ga, toch maar besloten om het interview via internet te doen. Wel zo makkelijk, maar wel minder leuk ha ha ha.

Emma heeft zelf prikkelbare darm syndroom en is gek op lekker eten. Ze heeft de lekkerste recepten die ze deelt via haar social media kanalen en website samengebracht in dit boek. Om er zeker van te zijn dat het een geweldig boek zou worden hebben de mensen van FODMAP Friendly haar geholpen met het nakijken van het boek, een ideale combinatie!

WINACTIE

Zou je dit boek wel onder de kerstboom willen hebben? We mogen maar liefst drie boeken weggeven! Wat je moet doen?
Bekijk de video en laat een reactie achter op deze pagina over welk soort recepten je graag in een volgend boek zou willen zien.

De winaars zijn getrokken en hebben inmiddels het boek ontvangen. Gefeliciteerd Gerjanne Heman, Ineke den Ouden en Maartje Nollen!

 

Wanneer je op afspelen klikt zie je een icoontje onderin, als je daar op klikt krijg je de ondertiteling te zien.

 

 

 

 

 

57 gedachten over “WIN ook ‘De FODMAP vriendelijke keuken’”

 1. Hoi Marloes, ik ben heel benieuwd naar het boek van Emma! Sinds een jaar ben ik aan het rommelen met het Fodmap dieet en ben er nog steeds niet heel goed in. De boekweit risotto met macadamiacream klinkt goed!

  Wat ik graag in een volgend boek zou willen zien, zijn meer vegetarische recepten. Vaak maakt vis, kip/vlees onderdeel uit van een fodmap arme maaltijd omdat andere ingrediënten worden geëlimineerd. Dit is lastig voor een vegetariër. Wat ik ook fijn zou vinden, zijn recepten voor lunch die makkelijk van te voren zijn te bereiden om mee te nemen naar je werk! Laten we zeggen, even gemakkelijk te maken als een boterham met kaas, maar dan fodmap-arm:)

  Bedankt!
  Groeten, Chantalle

 2. Irene van leeuwen

  Hoi. Ik zou graag het boek willen winnen. Ik ben nu 2 jaar bezig met het fodmapdieet maar vind het nog moeilijk om mijn eten te combineren met het eten van mijn gezin. Elke dag is het weer van wat eten we vandaag. Dus ik hoop met dit boek meer inspiratie te krijgen

 3. Wauw, wat zou het fijn zijn om een low fodmap kookboek te hebben! Dat geeft een hoop inspiratie bij het maken van een boodschappenlijstje! Nu probeer ik zelf high fodmap recepten aan te passen wat helaas niet altijd goed uitpakt voor mijn buik. Ik ben al even bezig met het fodmap dieet, maar het blijft een uitdaging wat wel en niet goed gaat!

  Voor mijn werk ben ik veel onderweg, en eet ik vaak in de auto! Ik ben dan ook op zoek naar een low fodmap lunch gerecht welke makkelijk en in korte tijd te maken is, achter het stuur te eten is en natuurlijk lekker is! Ook zou ik heel graag een recept willen voor Roti! Deze heb ik nog niet kunnen vinden (:

 4. Herma Rouwenhorst

  Graag zou ik wat recepten willen voor mensen die te maken hebben met coeliaki of mensen die intoleranties hebben met gluten en lactose. Zowel mijn moeder als ikzelf hebben hiermee te maken. Ook kleine hapjes om mee te nemen of aan onze (klein)kinderen te geven zullen erg welkom zijn. Verder bevalt het fodmap dieet ons prima. Onze darmen zijn aanmerkelijk rustiger geworden. Klasse!

 5. Hi Marloes,
  Twee vrienden van mij eten volgens Fodmap. Eentje al jaren de ander neemt net zijn eerste stapjes erin. Waar een goed tegen paprika kan wordt de andere daar juist ziek van. Dus ik ben wel opzoek naar recepten met tip omtrend vervangen van ingrediënten. En net zoals Chantalle al zei, meer vegetarische gerechten. Dan hoeven er geen drie potten op het vuur te staan, maar kunnen we ook een een-pans-gerecht maken, wanneer we bij elkaar eten!

 6. Hoi hoi,

  Voor mij is het echt nog zoeken qua fodmap recepten. Ik heb nu net mijn eliminatiefase achter de rug en soms is het qua recepten nog erg moeilijk. Ik eet regelmatig dezelfde recepten omdat ik dan zeker weet dat ik dat mag hebben en er geen last van krijg. Dus dit kookboek komt goed van pas om eens wat meer varriatie erin te brengen.
  Wat ik ontzettend goed vindt klinken is het chocolade-bananen brood. Jammiee!! Chocolade is wat ik af en toe toch stiekem wel mis!
  In een vervolg kookboek is een nieuw choloade recept weer iets waar ik op verheug.
  Al zijn er natuurlijk meer recepten waar ik enorm van kan genieten… zo ook van aardappeltjes (het liefste gekookte), rijst, salades en noem maar op! Ik sta open voor alle nieuwe inspirerende recepten 🙂

  Dus ik duim mee!!

  Groeten,
  Anouk

 7. Ik ben ook erg benieuwd naar het boek van Emma. Waar ik vooral tegenaan loop is de lunch op het werk. Wat neem ik mee en vooral, hoe zorg ik voor voldoende variatie? Hopelijk staan er in het boek leuke en makkelijke meeneem-recepten en anders hoop ik dat ze in een volgend boek komen!

 8. petra van den akker

  Ik zou heel graag in een volgend boek recepten zien voor kinderpartijtjes. Of toetjes, die zo lekker smaken dat de rest van de familie niet doorheeft dat het FOPMAP-arm is !

  Hartelijke groet,
  Petra

 9. Hallo,

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek! Tot nu toe mis ik nog boeken met recepten waar ook aandacht wordt besteedt aan sporten en voeding in combinatie met FODMAP. En recepten waar rekening wordt gehouden met de verhouding van suikers/ koolhydraten. Nu ik bepaalde gluten niet mag merk ik dat veel producten die glutenvrij zijn erg veel calorieën bevatten en niet altijd even gezond zijn. Ik ben dus op zoek naar snelle dagelijkse gezonde recepten die ik goed kan combineren met mijn jonge gezin. Ik ben al erg blij met deze website aangezien ik nieuwe ben in de FODMAP wereld!

 10. Beste Marloes,
  Wat een leuke winactie. Ik heb al enkele maanden maag-darmklachten en wil gaan starten met FODMAP. Ik heb me er al een beetje in verdiept en de lijst met producten die je dan niet meer mag eten is -zoals Emma zegt- tamelijk lang. Voor mij als beginnend fodmapper zou een boek met recepten een mooi begin zijn. De boekweitrisotto met macadamiaroom lijkt me heerlijk; ik heb het vaak koud en dit recept schijnt lekker te zijn in deze tijd van het jaar 😉
  In een volgend boek zou ik graag vezelrijke recepten zien (aangezien ik coeliakie heb is het halen van de vezelinname niet altijd even makkelijk; zeker nu bepaalde fruitsoorten ook niet meer gegeten mogen worden met FODMAP).
  Alvast heel erg bedankt
  Groetjes Sharon

 11. Nathalie Glebbeek

  Hoi Marloes, bedankt voor de info over dit boek en de kans om te winnen. Super@! Het klinkt veelbelovend!! Dus ik ben meer dan nieuwsgierig. Vindt het zelf nog erg lastig om lekkere fodmap recepten te vinden en te maken. Maar daar kan dit boek verandering in brengen!! Ik ben vooral erg benieuwd naar de boekweitrisotto met macademiaroom, klinkt hemels!!!

  Groetjes Nathalie

 12. Hoi hoi,

  Lijkt mij zeer leuk en handig een boek met enkel fodmap recepten.
  Ik probeer zelf ook veel minder vlees en vis te eten. Hierdoor zou ik heel graag vegetarische fodmap recepten zien verschijnen in een volgend boek.

  Vele groetjes
  Saar

 13. ik zou graag recepten zien waar geen vlees en melkproducten in zijn verwerkt.
  ook mee te nemen eten voor overdag, ook glutenvrij.
  momenteel eet ik naast voornamelijk groente en fruit alleen nog boekweit, aardappels en rijst.
  ook zouden makkelijke hapjes voor een feestavondje welkom zijn.
  en te bewaren drankjes naast water en thee.
  groetjes, Annemarie

 14. Hallo Marloes,

  Het ziet er een geweldig boek uit. Graag nog wat meer vegetarische recepten en Ideeën voor de feestdagen en aperitiefhapjes. Dit alles voor een volgend boek. Nu eerst genieten van al dat lekkers uit dit boek!

 15. Hoi Marloes, hoewel ik het boek (nog) niet gelezen heb, sluit ik me op voorhand aan bij Chantalle. Met een vegetarische leefstijl is een FODMAP-beperkt dieet, in ieder geval op basis van de op dit moment beschikbare informatie, een nog grotere uitdaging dan dat het al is, zeker gedurende de eliminatiefase. Wat mij betreft is er dus zeker ruimte voor een vegetarisch en/of veganistisch FODMAP-vriendelijk kookboek, ik denk dat met een groeiend aantal mensen met een bewuste leefstijl, daar erg blij mee zullen zijn! Hartelijke groet, Marco

  Hi Emma, although I haven’t read your book (yet), I agree with Chantalle up front. With a vegetarian lifestyle a FODMAP-limited diet is, at least based on the information currently available, an even bigger challenge than it already is, especially during the elimination fase. If you’d ask me there definitely room for a vegetarian and/or vegan FODMAP-friendly cook book. I think with an increasing number of people choosing for a more conscience way of living, many others will be very pleased with it. Best regards and thanks for your efforts writing this book, Marco

 16. Hallo Marloes,

  Het lijkt mij een heel erg praktisch boek! Ik ben zelf nog niet zo lang bezig met informatie te verzamelen over FODmap arme maaltijden. Graag zou ik nog wat meer recepten willen vinden voor het bereiden van snacks en dergelijke voor verjaardagsfeestjes of een gezellig avondje met vrienden. Misschien leuk voor in haar volgend boek!

  Vele groetjes,
  Sandra

 17. Ik heb wel gehoord van het Fodmap-dieet, maar nog niet uitgeprobeerd. Ik hoop het boek te winnen zodat ik een goede leidraad heb. Veel darmproblemen, maar geen diagnose. Het chocolade-bananenbrood klinkt erg lekker.
  Groetjes,
  Mariëtte

 18. Marthe Everaarts

  Hi Marloes,
  leuk interview en ik ben super benieuwd naar het boek van Emma! Het fodmap dieet (en de kennis en kunde) blijft zich ontwikkelen en er komen steeds weer nieuwe ontdekkingen bij die het dieet aanscherpen / verduidelijken, daar ben ik erg blij om. Wat ik graag in een volgend boek zou willen zien is de combi van fodmap (en/of samenhang) met histamine. Uit de vorige webcast kwam naar voren dat histamine een rol kan spelen bij PDS en ikzelf krijg met name last als ik verboden producten uit beide dieeten eet. Meestal focust een dieet zich op 1 bepaalde richtlijn terwijl er ook andere factoren een rol kunnen spelen. De combi van beide dieeten maakt het koken er niet makkelijker op en daarom zou een boek met recepten die met beide dieeten rekening houdt erg interessant zijn!!

  Groeten,
  Marthe

 19. Marije Louwerman

  Hoi Marloes,

  Mooi interview. De recepten klinken heerlijk. Wat ik ook goed vond is dat ze een dagboekje bijhoudt zowel van de voeding als de stemming en gebeurtenissen.

  Wat ik graag zou willen in een receptenboek zijn lekkere, niet al te moeilijke baksels als taarten, cake etc.
  Ook zou ik graag wat willen zien in de combinatie koolhydraatarm en fodmap arm. Bijvoorbeeld wat lekkere salades en vervanging voor rijst/aardappelen, pasta etc.

  Groeten, Marjie

 20. Het boek lijkt mij heel leuk om opnieuw wat inspiratie op te doen. In het volgende boek zou ik graag enkele snelle, maar gezonde gerechten zien die je na een drukke dag kan maken.

 21. Hoi, ik ben blij dat er een goed boek is en in een volgend boek kan misschien rekening gehouden worden met tevens anti reflux recepten. Groeten

 22. jacqueline van Opzeland

  Hallo wat fijn een boek met foodmap vrije maaltijden. Ik vind het nog steeds zoeken naar wat ik wel en niet kan eten. het kan zomaar zijn dat ik bepaalde producten prima kon eten en dat ik er ineens verkeerd op reageer. Het is en blijft dus een zoektocht, maar wel een die mij en al vele anderen heeft geholpen. Recepten waarin geen zoetstof of suikers gebruikt worden zal voor mij heel tof zijn daar ik dit niet mag hebben.

 23. Lijkt me een geweldig boek! Heb al jaren last van een prikkelbare darm. De combinatie stress,slecht slapen en verkeerd eten slopen mij behoorlijk. Dan weet ik ’t echt even niet meer! Dus ik duim heel hard voor dit boek! Wat ik graag als recept zou willen zien zijn heerlijke smaakvolle soepen!

 24. Het receptenboek spreek me erg aan. Vooral omdat ik nog steeds aan het worstelen ben met het FODMAP dieet.
  Het feit dat mijn man altijd kookt én koken als hobby heeft, maakt het er niet makkelijker op. Ik hoop dat dit kookboek hem inspiratie geeft om FODMAP vriendelijk en toch lekker te koken.
  Groet,
  Marjan

 25. ik ben erg benieuwd naar de recepten in dit boek.
  In het volgende boek zie ik graag recepten voor gezonde hapjes voor feestjes en partijtjes ook voor kinderfeestjes

 26. Michelle Heerkens

  Beste Marloes,

  Wat ontzettend fijn dat er steeds meer kookboeken uitkomen met fodmap recepten. Ik merk toch nu ik fodmap aan het doen ben dat er veel meer mensen ook last hebben van PDS maar niet weten wat eraan te doen. Fodmap biedt voor mij al veel minder last, wat natuurlijk erg fijn is.

  Ik zou in het volgende boek graag eenpansrecepten willen zien of recepten met producten die je niet zo snel dacht te combineren, maar toch heel goed uitpakken. Het is toch puzzelen met fodmap en niet alle ingrediënten die groen zijn passen goed bij elkaar. Dit omdat ik hierdoor ook aan andere mensen kan laten proeven hoe lekker het eten kan zijn, zonder er last van te krijgen.

 27. Hai Marloes,

  ik zou heel graag lunch to go recepten in het boek willen zien. Ik neem nu meestal speltbrood of lactosevrije yoghurt met toegestaan fruit en havermout mee naar mijn werk, maar zou in de koudere maanden graag iets warms willen eten, vooral omdat ik tijdens het werken veel tijd buiten doorbreng. Ik kan het eten ter plekke opwarmen, helaas heb ik geen tijd om daar tussen de middag te koken. Dus een snelle, warme, fodmaparme maar vooral lekkere lunch zou heel welkom zijn!

  Groetjes, Linda

 28. Hallo, Ik zou wat recepten willen hebben van mexicaanse schotels fodmap geschikt. Ik heb 1 recept wat ik graag maak, en daar zijn ze hier thuis heel dol op. Ik ben geen keukenprinses en moet het echt hebbben van recepten die ik kan volgen. Vooral kruiden vind ik lastig zelf te combineren. Ik werk daarom meestal vanuit een boek, en zou graag dit boek willen hebben.

 29. Hallo Marloes
  Wat toevallig, ik heb net gisteren bij bol.com naar boeken gekeken die recepten geven voor fodmap dieet, maar er waren er zoveel dat ik niets heb besteld omdat ik niet wist welke de beste zou zijn, dus dank voor het aanraden van dit boek. Ik heb als 10 jaar pds en had het laatste half jaar ook nog last van het hellicobacter pylori bacterie en ben daardoor erg afgevallen. Door fodmap arm eten kom ik echter geen gram aan. Dus misschien wat aandacht voor building food. Ik eet ook geen vlees en peulvruchten werkt niet, dus vegetarische recepten met voldoende eiwitten zou perfect zijn.
  Fijne dag iedereen van Gerjanne

 30. Ik zou graag het boek willen winnen zodat ik het aan al mijn clienten kan laten zien. Ik weet niet wat er precies voor recepten in dit boek staan, maar ik zoek vooral vezelrijke recepten (vaak zijn er obstipatieklachten), maar ook wat lichtverteerbare (ja ik weet deze term wordt niet meer gebruikt, maar een deel van mijn clienten valt het eten echt zwaar), en dan vooral ontbijtsuggesties die weinig tijd kosten, want dat is vaak de bottleneck.

 31. Hallo, ik ben nog maar pas “aan het rommelen” met fodmap en ik dat valt niet mee. Ik heb het boek in de Engelse versie in Nieuw-Zeeland in de schappen zien liggen en hoopte dat het ook in het Nederlands te krijgen zou zijn. Hoe fijn is het dan als ik hier nu zie dat de vertaling er is. Geweldig! Ik kan nog niet zeggen welke recepten er in het volgende boek zouden moeten staan, zoals ik al zei “ik ben een beginner”, maar ik zou het helemaal te gek vinden als ik dit boek onder de kerstboom zou vinden.

 32. Oh ik hou van kookboeken, lekker bladeren en uitzoeken wat je lekker vindt!
  Sinds een paar weken ben ik bezig met het fodmap dieet en de kookboeken liggen inmiddels in de kast stof te happen.

  Wat zou het leuk zijn om wat (healthy) guilty pleasures te kunnen maken, vooral als er bezoek komt en je kan wat op tafel zetten, waar je nog van mee mag eten ook! Wie houd er nou niet van om een keer wat lekkers te pakken, zonder er buikpijn van te krijgen 🙂

 33. Ik zou erg blij worden van wat ondersteuning door een receptenboek,soms is het een ware zoektocht naar goede recepten voor mensen met PDS,ben zelf redelijk creatief door ingrediënten te vervangen .Toch zou het een leuke aanvulling zijn voor mijn Fodmap dieet.

 34. miranda vermeulen

  Hai Marloes,
  Wat een leuke actie !
  Ik zou graag inspiratie krijgen voor makkelijke en snelle recepten voor “slechte-dagen-met-weinig-energie”, en zoals anderen ook al vragen: meeneem-gerechten (lunch of picknick/feest).
  Makkelijke recepten waar maar 1 of 2 pitten voor nodig zijn, zou ook fijn zijn: mijn dochter heeft op haar studentenkamer slechts 2 elektrische pitjes, tot haar grote frustratie. Het vele snijwerk van te voren is voor haar ook een grote belemmering: tijdrovend, energie rovend … op slechte dagen is het dan extra moeilijk om verstandig te eten … en zie dan maar weer eens aan die negatieve spiraal te ontsnappen … Recepten met “lang houdbare” ingrediënten (blik, pot, vriezer) zou dan ook een uitkomst zijn en een fijne tegenhanger voor het kale broodje met komkommer en bosbessen. Voor de Superslechte-Periode zou het ook helpen als er een paar recepten gegeven worden, die niet alleen Fodmap-arm zijn, maar ook arm aan biogene aminen en histamine … en inderdaad, zoals iemand anders ook al aangaf, liefst ook licht verteerbaar; dus even geen tomaat of aubergine, maar ook geen boerenkoolstamppot … :O)
  Heel veel succes en plezier met het nieuwe initiatief van het Lekker Leven en het platform !
  Groetjes, Miranda

 35. Ik ben erg benieuwd naar het boek en zou graag inspiratie op doen. Voor een volgende keer zou ik nieuwsgierig zijn naar quiche recepten en een recept voor (uien) soep of iets in die richting. Daarnaast sluit ik mij aan bij vegetarische en vegan recepten!

 36. hallo, ik zou heel graag het boek winnen voor wat inspiratie! Voor een volgend boek zouden variaties voor een lunch wel leuk zijn. Groetjes Tanya

 37. Hoi ho i,
  Ten eerste een geweldig interview zo open en spontaan en vooral heel toegankelijk voor iedereen !
  Wat ik heel graag zou zien wat vegetarische gerechten en ook wat gerechten die makkelijk zijn te maken vooral als je een lange werkdag hebt gehad en je toch uiteraard gezond wilt eten .
  Vaak heb je na zo’n lange dag dat je toch al zeer vermoeid bent en als het kan ook nog goeie tussendoortjes als je trek hebt en het nog geen tijd is om te eten , maar je toch echt voelt dat je lichaam iets nodig heeft .
  Daar loop ik zelf regelmatig tegen aan dat ik denk wat kan je dan het beste nemen .

  En nu maar hopen dat ik een van de gelukkig mag zijn dat dit prachtige boek mag winnen !

 38. Hi,

  Het lijkt me erg fijn om een boek te hebben met recepten.
  Ben nu een paar weken bezig maar vindt het erg moeilijk om het vol te houden in een drukke werk week.
  Om dan snel een recept te vinden.
  En je bent geneigd om altijd het zelfde te pakken omdat je weet dat je daar wel tegen kunt.

 39. boekweitpannekoek staat nu vaker op de menu.
  zowel zoet als hartig en…ik gebruik 1 pannenkoek als pizzabodem en beleg naar keuze en topping met edelgistvlokken een echt succes!!!

  boek is een prima kerstkadootje! bedankt

 40. Hoi hoi. Wat zou t prachtig zijn als ik het boek “De fodmap vriendelijke keuken” zou winnen.
  Ik ben niet zo’n kookster en vind t moeilijk om in een recept bijv de uien te vervangen door……????? dus dan maar weg dat recept. Gevolg eet dus vaak de zelfde dingen omdat mijn darmen toch vaak beslissen om in opstand te komen terwijl ik dan denk…….. Ik ben toch goed bezig. Dit boek zou echt een uitkomst zijn en een hele mooie plaats onder de kerstboom krijgen. Hoewel het zal er dan niet lang liggen want wil dan toch wel heel snel beginnen om de recepten uit te proberen

 41. Voor mijzelf vind ik vooral soepen erg fijn maar vooral voor mijn kleindochter van 6 jaar zou het fijn zijn om gerechten te hebben die kinderen graag Lusten.

 42. Ik doe ook graag mee. Win nooit, maar toch op goed geluk. Ik zou graag makkelijke recepten willen, die snel te maken zijn. Op drukke werkdagen wil je toch snel een gezonde maaltijd eten. En makkelijke gerechten om mee te nemen.

 43. Wat een enthousiaste meid en een leuk interview! Het lijkt erop dat ook de FODMAP kookboeken hipper en frisser worden. Ik heb er wel een in de kast liggen (Engelstalig) maar daar kook ik toch vrij weinig uit vanwege de uitgebreide recepten en toch ook de wat ingewikkelde ingrediënten soms. Ik ben dan ook op zoek naar een simpele maar lekkere vertaling van het FODMAP dieet in recepten voor de alledag! Wat mij ook super interessant lijkt is recepten voor meal prepping, waarmee je dus eigenlijk met een set ingrediënten een week lang je maaltijden kunt koken. In de drukke dagelijkse gang van zaken lijkt me dat een nog grotere verademing! Zou het super leuk vinden in aanmerking te komen voor dit kookboek, maar zal Emma sowieso volgen.

 44. Ik zou dit boek heel graag onder de kerstboom zien liggen!
  Ik zou net zoals de andere ook al aangeven graag vegetarische recepten zien. Dit met voldoende variatie en uiteraard de juiste combinatie van eiwitten zodat het volwaardig vlees kan vervangen.
  Ook zou ik graag ‘snelle gerechten’ in het volgend boek zien: denk aan eenpansgerechten, stoofpotten,… Maar ook voor ontbijt en middagmaal zou dit een meerwaarde zijn.
  Indien de gerechten dan ook nog eens gekoppeld kunnen worden aan een seizoen zou schitterend zijn!

  Ik merk bij mezelf, maar ook bij mensen rondom mij die zich moeten houden aan het dieet, dat ik naast het juist kiezen van producten, ook bezig ben met de voedingswaarde van mijn eten. Vandaar dat het misschien ook een meerwaarde is om per gerecht en per portie de voedingswaarde mee te geven!

  Fingers crossed!!

 45. Ik zou graag het kookboek willen winnen, aangezien ik dit dan kan aanbevelen aan cliënten in mijn diëtistenpraktijk! Ik zou graag ook meer weekmenu’s terug willen zien, want ik merk dat mensen daar behoefte aan hebben.
  Nu maar duimen!

 46. Wat een leuk filmpje.
  En nog leuker dat er nu een mooi boek met recepten van nu is!!!
  Ik mis zo vaak lekkere recepten die niet zo ingewikkeld te maken zijn. Recepten die variatie mogelijk maken!
  Het lijkt mij een geweldig boek!!!

 47. Ik houd heel erg van voedsel uit allerlei landen zoals Indiase curries, Mexico enchilades, Maroccaanse tajin’s, Indonesische rijstafels enz. Hoe zou ik daar fodmap varianten van kunnen maken. en Hoe zou ik scherpe kruidden kunnen vervangen zodat ik wel op reis kan blijven gaan in mijn voeding en geen buikpijn krijg?

 48. Hi,

  Zou het boek graag willen winnen. Ben nu een jaar verder en het heeft mij enorm geholpen. In een volgend boek zie ik graag meer ui vrije recepten.

 49. Zelf eet ik heel graag uit een kom. Ik vind het heerlijk en knus om zo’n grote kom met iets lekkers vast te houden en noem dat ook wel ’troost-eten’. Dus recepten zoals Pokebowls aangepast naar FODMAP proof lijkt mij super. Daarnaast zijn soepen en stoofpotjes ook altijd fijn. Overigens eet ik ook ’s ochtends graag warm, maar dat hoeft niet perse een pannenkoekje of broodje te zijn. Zo’n bowl of soepje eet ik ook gerust, of zelfs nog liever, als ontbijt. Toetjes en baksels zijn leuk, maar voor mij minder belangrijk. Ook zou ik graag overal de macro’s van de gerechten bij zien. Als fitness fanaat track ik al mijn voeding 🙂

 50. Moet zelf nog wel eens blozen als het over darmklachten gaat. Vind het behoorlijk lastig om mijn problemathiek aan te kaarten. Maar ik doe het hier dan toch want dit boek klinkt hoopvol. Mijn darmen werken niet bepaald mee. De problemen begonnen in mijn vroege tienertijd. En ik ben dan nog best een jonge meid, ik heb er schoon genoeg van! Het komt me wat moeilijk over de lippen, ’t is één grote ellende wat er uitkomt. Begint met borrelen, brommen en tja blazen zal ik maar zeggen. Ik zie er bijna dagelijks uit alsof ik 9 maanden zwanger ben, en daar word door wildvreemden ook zo op gereageerd. Echt niet leuk 🙁 Enfin, ik zou graag willen weten of er iets te verbeteren of verminderen is door een ander voedingspatroon => het Fodmap dieet. Dus dit boek lijkt me een geweldig beginnend hulpmiddel. Ook al is dit probleem bij mij al wat langer aanwezig, ik zou er heel héél erg graag verbetering in zien. Je weet immers maar nooit ik kan wellicht 100 jaar oud worden. Het enige dat ik nog van Emma zou willen weten of dan in een ander boek zien. Is kunnen vegeatriërs met darmklachten ook je gerechten eten? Want ik wil ontzettend graag af van de afschuwelijke klachten. Maar kan niet leven met de: ik eet dieren gedachten 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *