Zelfgebakken muffins in een rugzak

Bussen vol Nederlanders vertrokken in september naar Lille. Ik ook; mét prikkelbare darm en een rugtas met muffins. Ik ben zo’n rommelmarktfan die smult van een dag snuffelen langs tachtig kilometer kraampjes met brocante en andere troep.

Over eten hoef ik me geen zorgen te maken. Het is ook niet nodig om vooraf een adres van een geschikt restaurant te zoeken. Tijdens de braderie is er in Lille nauwelijks iets anders te eten dan patat en mosselen. Mosselen lust ik niet, patat gaat meestal goed. Mayonaise niet, maar dat risico is te vermijden door zelf een tube mee te nemen.

De tube mayonaise gaat dus in mijn rugzak samen meteen bakje muesli, fruit, een snackkomkommer, notenreep, servetjes en plastic bestek én niet te vergeten! Met een paar zelfgebakken hartige en zoete muffins.

Muffins in een potje…

Het is handig om een voorraadje ‘veilige’ muffins te maken. Ik bak ze in weckpotten. Een recept voor een normale taart of quiche past in 6 tot 8 weckpotten. De potten kun je gebruiken als bakblik en met speciale plastic dekseltjes kun je de baksels bewaren in de koelkast of vriezer. Soms weck ik de muffins om ze lang houdbaar te maken. Het bewaren van geweckte potten met muffins kost geen energie en past op ieder leeg kastplankje. Zelfs mijn dochter heeft plek voor potjes taart in haar studentenkamer.
Maar de oude weckpotten die verkocht worden op de braderie in Lille hoef ik niet. Het lijkt mij heel onhandig om in allerlei verschillende maten te wecken. Ook koffiepotten, Maria beeldjes en koperen steelpannen laat ik staan. Ook de koffers, manden en aluminium afwasteilen. Alleen een loeizwaar schaaltje van geel glas neem ik mee naar huis.

Dan komt de trek…

Als ik trek heb, neem ik een muffin. Ze smaken me prima. Een kop koffie of thee is overal op de markt te krijgen. De betonblokken tegen terreuraanslagen zijn handig voor een picknick.
Pas aan het einde van de dag eet ik patat met mijn eigen mayonaise. Als ik er dan buikpijn van krijg, kan het niet meer mijn hele dag verpesten. Op de reis terug in de bus zal een opgeblazen buik me minder storen…

Lekker Leven met…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *