Biefstuk met ratatouille en gebakken aardappels - FODMAP dieet

Biefstuk met ratatouille en gebakken aardappels

Biefstuk met ratatouille en gebakken aardappels (4 personen)
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
300 g biefstuk
2 aubergines
1 kleine (250 g) courgettes
1 rode paprika
1 groene paprika
2 vleestomaten
8 el olijfolie
600 g aardappelschijfjes
2 el Provençaalse kruiden
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
1. Haal de biefstukken uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2. Maak de aubergines schoon, was ze en snij ze in blokjes. Maak de courgette schoon en snijd deze in blokjes. Was de paprika’s, maak ze schoon en snij in stukjes.
3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. Wilt u liever tomaten zonder vel? Breng dan wat water in een pan aan de kook. Maak kruisjes in de onderkant van de tomaten, dompel ze onder in kokend water voor enkele seconden, spoel ze af onder de koude kraan en ontvel de tomaten.
4. Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak hierin de aubergine en paprika voor ongeveer 3 minuten.
5. Verhit ondertussen een pan met 2 eetlepels olie en bak hierin de aardappelschijfjes met wat zout tot ze mooi goudbruin zijn.
6. Voeg de courgette en de tomaat toe aan het groentemengsel en laat ongeveer 20 minuutjes smoren. Blijf regelmatig het mengsel omscheppen. Breng op smaak met eventueel peper en zout. Voeg de Provençaalse kruiden toe.
7. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak hierin de biefstuk. Voor mediumrare bak je de biefstuk 4 minuten per kant, zonder tussendoor om te draaien of te bewegen. Breng op smaak met peper en zout. Haal hem uit de pan en laat nog even rusten.
8. Ondertussen serveer je de ratatouille en de aardappelschijfjes op de borden of een schaal. Snijd de biefstuk in reepjes en leg deze erbij.

Tip: Serveer er wat frisse rucola bij!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *