Geroosterde paprikasoep (4 personen)
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
½ rode paprika
6 geroosterde paprika’s uit pot
2 el olijfolie
70 g tomatenpuree
1 l groentebouillon
5 g verse basilicum
1,5 tl gedroogde basilicum
Optioneel: zout en peper
Bereidingswijze
1. Was de paprika en snijd deze in kleine stukjes.
2. Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes.
3. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de geroosterde paprika’s toe en laat dit even stoven. Meng de tomatenpuree door het paprika mengsel. Laat het één minuut mee bakken.
4. Voeg de bouillon en gedroogde basilicum toe. Kook het voor 5 tot 10 minuten.
5. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
6. Leg de stukjes paprika en verse basilicum op de soep ter garnering. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Tip: Deze soep kan ook makkelijk worden ingevroren.
Tip: Verse paprika’s kunnen ook geroosterd worden in de oven. Als de paprika’s geblakerd zijn kunnen ze ontvelt worden. Daarna kunnen ze gebruikt worden voor de soep in plaats van de paprika’s uit pot.
Tip: Voeg (soja)room toe voor een romigere soep.
Eet smakelijk!
Bedankt voor de leuke recepten!
één vraagje, in groentebouillon zit uit en soms ook knoflook…
dit is fodmaprijk toch?
Je moet inderdaad goed opletten welke bouillon je gebruikt! De standaard Maggi Bouillon blokjes zijn bijvoorbeeld prima, die met 32 in een pakje zitten.