Granola

Granola (6 porties)
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
8 el quinoa- of havervlokken
8 el gebroken lijnzaad of chiazaad
4 el pompoenpitten
16 el gehakte macademia’s
120 g gehakte pecannoten of walnoten
6 el gehakte amandelen
8 el (oer)suiker
4 el walnootolie
2 el krenten en rozijnen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden ᴼC.
2. Doe de vlokken, zaadjes, pitten en noten samen met de (oer)suiker en de walnootolie in een kom en meng het door elkaar.
3. Leg een stukje bakpapier op een bakblik en spreid het mengsel hierop uit, ongeveer een centimeter dik. Druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel.
4. Zet het bakblik in de oven en bak tot het bijna droog en krokant is.
5. Haal het bakblik uit de oven en laat het minstens een uur afkoelen. Breek het mengsel uit het bakblik in kleine stukjes. Meng de krenten of rozijnen er door en bewaar het in een goed afsluitbare doos.

Tip: Je kunt er, zoals wij het deden, ook heerlijk verse aardbeien en kiwi bij eten. Lekker als ontbijt met lactosevrije yoghurt of melk!

1 gedachte over “Granola”

  1. Pingback: Muesli koekje - FODMAP dieet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *