Griekse salade - FODMAP dieet

Griekse salade

Griekse salade (2 personen)
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
2 trostomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
½ komkommer
100 g feta
30 g peterselie
12 zwarte olijven zonder pit
1 el kappertjes
4 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
1 takje oregano of een 1 tl gedroogde oregano
Peper

Bereidingswijze
1. Snijd de tomaten in partjes, de paprika’s in dunne reepjes en de komkommer in plakken. Snijd de feta in blokjes, hak de peterselie fijn en meng alles door elkaar.
2. Verdeel de olijven en de kappertjes over de salade en schep het geheel om. Verdeel de salade over borden of laat het in de slakom zodat iedereen zijn eigen portie kan pakken.
3. Klop in een kommetje de olie en azijn tot een dressing.  Snijd de oregano klein en breng op smaak met de oregano, peper en eventueel zout. Sprenkel de dressing over de salade.
Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *