Lunch salade met kip, linzen en pasta (2 personen)
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
75 g linzen uit blik
75 g glutenvrije pasta
1 gerookte kipfilet
50 g mozzarella
Handje rucola
1 el mayonaise
2 el olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de linzen in het vocht uit het blikje in een klein pannetje.
2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
3. Snijd de kipfilet en de mozzarella in kleine stukjes. Voeg dit toe aan een saladeschaal. Voeg de rucola hier aan toe.
4. Giet de linzen af en laat even uitlekken. Giet ook de pasta af en spoel kort onder koud water. Voeg toe aan de saladeschaal. Voeg ook de linzen toe.
5. Maak een dressing van de mayonaise en olijfolie. Meng dit door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Ik dacht dat Linzem FODMAP rijk zijn??
Alle peulvruchten toch?
linzen uit blik zijn toegestaan, tot 50 gram is FODMAP arm. Bij dit recept zit je dus onder de ‘limiet’. Het is belangrijk om af en toe peulvruchten te eten omdat ze een pre-biotische werking hebben. Kikkererwten, portie van 42 gram, is bijvoorbeeld ook geschikt.
groeten, Marloes
Hallo
Mag je mozzarela eten? Zit hier dan geen lmactose in?
ha Liesbeth, je mag (een beetje) mozzarella eten. 60 gram is toegestaan, daar zit zo weinig lactose in dat de meeste mensen daar geen last van hebben.