Low FODMAP Pizza boterham met Schär brood

Niets is zo lekker als een zelfgemaakte pizza! Maar dit is best een uitdaging als je FODMAP arm of glutenvrij moet eten. Wij helpen je graag op weg met dit recept waar iedereen van kan genieten; dus maak er gerust een pizza-feestje van 🙂

Wat heb je nodig:

2 sneetjes glutenvrij brood, wij gebruiken Schär Meisterbäckers Classic.

Voor de pizzasaus:
1 tl olijfolie
1 rijpe tomaat (gewassen en in stukjes)
snufje oregano
peper en zout naar smaak

Voor de pizza topping:
kaas
1 zwarte olijf, in stukjes
½ zongedroogde tomaat, in stukjes

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de tomaten en oregano toe en laat het zachtjes pruttelen. Met een vork of staafmixer maak je de saus glad. Voeg peper en zout toe naar smaak. Pak de boterhammen en smeer de tomatensaus hier op.

Beleg de boterhammen dan met de olijf, zongedroogde tomaat en bedek met wat kaas.

Leg de boterhammen onder de grill en wacht tot de kaas is gesmolten. Wanneer je geen grill hebt, kun je het ook in de koekenpan doen. Zet het vuur niet te hoog en dek eventueel af met een dekseel. Jouw pizza is klaar als de kaas gesmolten is.

Tip:

Schär heeft diverse producten door Monash laten testen en een aantal producten zijn gecertificeerd Low FODMAP. Zo kun je ook de Schär Pizzabodem gebruiken. Je kunt hier een overzicht vinden van geschikte producten: www.schaer.com/fodmap

Wil je er echt een feestje van maken? Varieer dan met de toppings van je pizza naar eigen smaak, let wel op dat de ingrediënten FODMAP arm zijn. Denk daarbij aan paprika, bieslook, courgette, spinazie, vleeswaren, vis etc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *