Glutenvrij en FODMAP arm van Schär

We krijgen veel vragen over welke glutenvrije producten van Schär geschikt zijn voor het FODMAP arm dieet. Schär heeft inmiddels een flink aantal producten laten testen door Monash University (waar het FODMAP dieet is ontwikkeld en van de handige app). Deze producten van Schär zijn dus zowel glutenvrij als gecertificeerd FODMAP arm.

Heel vaak zie je in recepten staan dat je een glutenvrije variant kunt nemen, bijvoorbeeld voor brood, crackers, koekjes of een pizza bodem. Welke exact FODMAP arm zijn kun je op de site van Schär vinden.

Voorheen waren deze producten herkenbaar aan het Monash logo op de verpakking. Vanwege het ontbreken van huidige EU regelgeving rondom de Low FODMAP claim heeft Schär besloten om het Low FODMAP logo van de verpakking te halen.

Alle producten die eerder het logo op de verpakking hadden zijn echter nog steeds geschikt voor het FODMAP arm dieet. Het goede nieuws is ook dat Schär zal doorgaan met het certificeringsprogramma van Monash en dat het assortiment dat glutenvrij is en FODMAP arm verder zal groeien. Voor een actueel overzicht van de Schär producten die glutenvrij zijn én gecertificeerd Low FODMAP check je de website van Schär of kun je gebruik maken van de Monash App.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *