Nieuw product: lactosevrije kookroom

blue-band_finesse_voor_koken_lactosevrijBlue Band heeft ook de weg gevonden naar lactosevrije producten!

Blue Band Finesse voor koken Lactosevrij is ontwikkeld voor iedereen die van de volle smaak van zuivel houdt maar een lactose intolerantie heeft, of liefst lactosevrij kookt. In Blue Band Finesse voor koken Lactosevrij is het enzym lactase toegevoegd waardoor de in het product aanwezige lactose wordt afgebroken tot glucose en galactose. Op deze manier is de melksuiker dus al ‘verteerd’ voordat het de dikke darm bereikt. Deze methode is bewezen effectief en geeft een lactosevrij product.

De kookroom van Blue Band bevat karnemelkpoeder, daar zitten wel melkeiwitten in. Dus wanneer je last hebt van een koemelkallergie, dan is dit product niet geschikt.

De ingrediënten van Blue Band Finesse voor koken Lactosevrij zijn: Water, plantaardige oliën (koolzaad, palm***), KARNEMELKPOEDER, gemodificeerd tapiocazetmeel, emulgator (E471), stabilisator (E412, E461), zuurteregelaar (E331), voedingszuur (E330), lactase, aroma.

Het is te koop in o.a. de Albert Heijn vanaf deze week!

Recept voor heerlijk lactosevrij en FODMAP arm roomijs

ijs1Vandaag schijnt het zonnetje en het is zelfs boven de 10 graden, dus ik heb een heerlijk ijsje gemaakt met deze room!
Heel eenvoudig; je hebt nodig voor 2 personen:

  • 2 bananen
  • 100 ml Blue Band Finesse
  • eventueel 1 el sesamzaadjes en 1 el kokosrasp

Snijd de baijsnanen in stukjes en leg ze minimaal 3 uur in de diepvries. Stop de stukjes banaan in een blender of foodprocessor, doe de room erbij en mixen tot een mooie substantie. Je hoeft geen suiker toe te voegen, het was voor mij al zoet genoeg van zichzelf.  Je kunt het natuurlijk wel doen, of een scheutje maple siroop als je erg van zoet houdt. De kokosrasp en sesam in een droge koekenpan laten verkleuren. Schep het ijs in twee mooie schaaltjes, sprenkel de kokos en sesam erover en smullen maar! blueband

2 gedachten over “Nieuw product: lactosevrije kookroom”

  1. Je schrijft als je het zoeter wilt hebben, je er een scheutje agave siroop door kan doen.
    Dit is toch hoog in fodmaps? Ik gebruik altijd ahornsiroop omdat ik dacht dat dat juist wel mocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *