Lactosevrije shake

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan. Je wordt doodgegooid met alle HEALTHY people van over de hele wereld. Iedereen wil er goed uit zien, CLEAN eten en zoveel mogelijk spieren laten zien. Maar wat nou als jij de hashtag  #lactoseintolerantie moet toevoegen aan dat rijtje? Hoe kun je dan met de hype mee doen en ook een lekkere whey shake drinken na het sporten?
JUIST, de lactosevrije variant; het bestaat!  En wat mij helemaal blij maakt, er zijn er genoeg om uit te kiezen.

Eiwitten…

Whey proteïnes zijn namelijk eiwitten die gehaald worden uit melk. En laat daar nou lactose in zitten.
Ik zal jullie kort uitleggen wat de verschillende soorten lactose vrije proteïne zijn en waar je deze kunt vinden (google). Deze eiwitten worden vooral gehaald uit soja, erwten, beef en eiwit in plaats van melk.

  • Zero lactose proteïne: een mix van ei-eiwit, soja-isolaat en erwteneiwit-isolaat. Isolaat betekent dat het een nog hoger geconcentreerde eiwit is en beter wordt opgenomen.
  • Green proteïne (Vegan): een mix van erwten (let op als je overgevoelig bent voor galactanen), rijst en hennep eiwit. Voor de veganisten en vegetariërs onder ons.
  • Egg proteïne: De naam zegt het al; het eiwit van het ei.
  • Beef proteïne: Eiwitten die gehaald worden uit vlees.
  • Isopure is gemaakt van koeienmelk (whey) maar is dusdanig gefilterd dat al het lactose eruit gehaald is.

Over smaak valt niet te twisten. Wat de één lekker vind, vind de ander verschrikkelijk. Dit is aan jou om te proberen. Ook de prijzen zijn verschillend. Het proces om Isopure te maken duurt langer dan whey bijvoorbeeld.
Lees goed de etiketten voordat je iets besteld. In egg proteïne zit bijvoorbeeld weinig tot geen vet. Ook de hoeveelheid koolhydraten/suikers is per proteïne shake verschillend. Bepaal dus je doel en aan de hand daarvan kies je de proteïne die het beste bij jou past.

In mijn volgende blog schrijf ik over lactosevrije proteïne repen, lees deze hier!

Kijk voor een groot aanbod in shakes bij Body & Fit Shop.

 

1 gedachte over “Lactosevrije shake”

  1. Pingback: Lactosevrije proteïne repen - Fodmap-dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *