Op zoek naar een stevig recept voor ontbijt, brunch of lunch, dan is dit echt een aanrader! Je kunt het natuurlijk op bed serveren, maar meenemen naar het werk of een picknick is ook prima te doen. Doordat je het brood eerst even roostert blijft het lekker, ook als je het niet direct op eet.
Wat heb je nodig per peroon?
3 sneetjes brood (wij gebruikten Schär Meisterbacker Classic)
2 eetlepels mayonaise
2 plakjes bacon
1 ei
handje sla
1 tomaat
50 gram naturel chips
Zo maak je het klaar
Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mayonaise. Bak de plakjes bacon in een hete pan, leg ze na het bakken op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
Kook het ei in 8 minuten hard, pel het en snijd in plakjes. Was de sla en snijd de tomaat in dunne plakjes.
Leg op 1 boterham een beetje sla met daarop plakjes tomaat. Leg er nog een sneetje brood op, beleg deze met de plakjes ei en de bacon. Dek af met de derde boterham, snijd diagonaal door voor een echt sandwich-effect en steek een prikker in beide stukjes.
Serveer met de chips.
Het recept is FODMAP arm én glutenvrij.